6.7 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

VIDEO – Firul crimei de pe Împăratul Traian. Criminalii l-au omorât pe bătrân pentru 100 de lei, un ceas și un telefon mobil

Și-a pierdut viața pentru un ceas, un telefon mobil și 100 de lei. Este povestea cutremurătoare a bătrânului de 71 de ani căruia i s-a curmat viața în propriul apartament de pe strada Împăratul Traian. Culmea, bătrânul îi invitase el în casă, deși îi cunoscuse în ziua crimei.

Un bătrân de 71 de ani a fost omorât weekendul trecut, pentru 100 de lei, un  telefon mobil și un ceas. Acesta a fost „racolat” pe stradă de către doi frați din Lechința și convins să îi invite în locuința sa. Atât victima, cât și cei care aveau să se transforme în călăii săi consumaseră băuturi alcoolice și se pare că i-ar fi spus bătrânului că doresc să continue „petrecerea” în locuința acestuia.

Ajunși în apartamentul de pe strada Împăratul Traian, cei doi frați de 19 și 21 de ani l-au lovit pe bătrân și au început să răscolească casa în căutare de bunuri. Au găsit 100 de lei, un ceas, un telefon mobil și niște bijuterii care nu erau din metale prețioase.

Se pare că intenția inițială a celor doi a fost să-l reducă la tăcere pe bătrân cu mai multe lovituri și să-și facă liniștiți treaba. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, marți, la două zile de la crimă, victima a fost găsită în locuință și prezenta leziuni în zona feței, iar bunurile din casă erau răvășite

„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent și s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure și corp tăietor-înțepător. (…) Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuința victimei cu acordul acesteia, după care, având intenția de a sustrage bunuri din locuință au exercitat asupra victimei acte de violență prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuțit pe care l-au luat din bucătăria locuinței. Din locuință, autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei și alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale neprețioase”, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Cei doi frați au fost prinși ieri și duși la reconstituire, după cum a scris Bistrițeanul.ro AICI. Potrivit purtătoruluid e cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cei doi și-ar fi recunoscut faptele.

Aceștia sunt cercetați pentru omor calificat, pentru care riscă detențiunea pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

[arve url=”https://youtu.be/ftyuIEvLBA8″ /]

Mai puteți citi pe acest subiect:

„Călăul” bătrânului de pe Împăratul Traian l-ar fi omorât în bătaie. Locuința victimei, răvășită de criminal

VIDEO – Crimă pe Împăratul Traian! Victima – un bărbat de 71 de ani

O crimă oribilă. O moarte cumplită…!

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...