-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

VIDEO – Galena se reîntoarce în Ucraina, definitiv: „Vă mulțumesc pentru tot!”

Vreau să merg să îi ajut pe ai mei, acolo. Să fiu voluntar, dar să fiu cu cei din poporul meu! Vă mulțumesc mult pentru tot!”, a spus printre lacrimi, Galena.

A ajuns în Bistrița imediat după izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Galena, cele două fete ale ei și mama ei au fost primite cu brațele deschise de colegii de muncă ai soțului ei.

Au fost cazate într-un apartament din oraș și au încercat să se integreze cât au putut mai bine.

Galena a lucrat într-un salon, punând gene, la fel cum făcea în Ucraina. Maria participa la cursurile de la Școala Gimnazială 4, iar Sofia participa la cursurile online din Ucraina.

VIDEO: Galena, ucraineanca ce pune gene bistrițencelor: Nu pot crede că ceea ce citeam în cărțile de istorie se întâmplă acum în secolul 21

La finalul acestei luni, Galena se întoarce acasă în Ucraina, definitiv.

Când am venit în Bistrița, am crezut că vom sta două săptămâni, maxim. Și uite că au trecut luni de zile. Vrem să ne întoarcem acasă. Oricum am rămas doar eu și Maria, deoarece mama și Sofia au plecat înapoi acasă după două luni”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Galena.

În luna iunie, și ea și Maria au fost în Ucraina.

Am fost într-un mic orășel, la graniță. Acolo a venit și soțul meu și am petrecut cinci zile superbe. A fost ca o vacanță. Bistrița a devenit a doua casă pentru mine, dar e altceva când ești cu ai tăi, cu poporul tău. E altceva.

Oamenii în Ucraina se pot împărți acum în două categorii: cei furioși și supărați și cei ce văd oportunități, se bucură de moment și de cei dragi.

Eu și aici în Bistrița am ajutat pe ucrainenii care veneau. Și și la școală. Și atunci am zise că asta vreau să fac și acasă. Să fiu voluntar, să ajut cu ce e nevoie” a pocvestit Galena.

Dragostea pentru ai ei, mai mare decât frica

„Nu știu ce va fi. Vine toamna, iarna. Nu știm cum va fi cu gazul, electricitatea… Dar important este să fim cu ai noștri. Vreau să mulțumesc tuturor pentru bunătatea de care au dat dovadă. Am o listă lungă de oameni care ne-au ajutat. Cu unii dintre ei am dezvoltat relații de prietenie. Mi-au spus că pot oricând reveni. Și sincer, când lucrurile se mai liniștesc în Ucraina, vă așteptăm cu mare drag în vizită.

A trebuit să ajung în Bistrița ca să văd cât de buni și extraordinari sunt românii. Acum voi merge în Ucraina și le voi spune și arăta ucrainenilor ceea ce am învățat de la voi!

Vă mulțumesc pentru tot!”, este mesajul pe care Galena a vrut neapărat să vi-l transmită.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.