-4.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO – Galena se reîntoarce în Ucraina, definitiv: „Vă mulțumesc pentru tot!”

Vreau să merg să îi ajut pe ai mei, acolo. Să fiu voluntar, dar să fiu cu cei din poporul meu! Vă mulțumesc mult pentru tot!”, a spus printre lacrimi, Galena.

A ajuns în Bistrița imediat după izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Galena, cele două fete ale ei și mama ei au fost primite cu brațele deschise de colegii de muncă ai soțului ei.

Au fost cazate într-un apartament din oraș și au încercat să se integreze cât au putut mai bine.

Galena a lucrat într-un salon, punând gene, la fel cum făcea în Ucraina. Maria participa la cursurile de la Școala Gimnazială 4, iar Sofia participa la cursurile online din Ucraina.

VIDEO: Galena, ucraineanca ce pune gene bistrițencelor: Nu pot crede că ceea ce citeam în cărțile de istorie se întâmplă acum în secolul 21

La finalul acestei luni, Galena se întoarce acasă în Ucraina, definitiv.

Când am venit în Bistrița, am crezut că vom sta două săptămâni, maxim. Și uite că au trecut luni de zile. Vrem să ne întoarcem acasă. Oricum am rămas doar eu și Maria, deoarece mama și Sofia au plecat înapoi acasă după două luni”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Galena.

În luna iunie, și ea și Maria au fost în Ucraina.

Am fost într-un mic orășel, la graniță. Acolo a venit și soțul meu și am petrecut cinci zile superbe. A fost ca o vacanță. Bistrița a devenit a doua casă pentru mine, dar e altceva când ești cu ai tăi, cu poporul tău. E altceva.

Oamenii în Ucraina se pot împărți acum în două categorii: cei furioși și supărați și cei ce văd oportunități, se bucură de moment și de cei dragi.

Eu și aici în Bistrița am ajutat pe ucrainenii care veneau. Și și la școală. Și atunci am zise că asta vreau să fac și acasă. Să fiu voluntar, să ajut cu ce e nevoie” a pocvestit Galena.

Dragostea pentru ai ei, mai mare decât frica

„Nu știu ce va fi. Vine toamna, iarna. Nu știm cum va fi cu gazul, electricitatea… Dar important este să fim cu ai noștri. Vreau să mulțumesc tuturor pentru bunătatea de care au dat dovadă. Am o listă lungă de oameni care ne-au ajutat. Cu unii dintre ei am dezvoltat relații de prietenie. Mi-au spus că pot oricând reveni. Și sincer, când lucrurile se mai liniștesc în Ucraina, vă așteptăm cu mare drag în vizită.

A trebuit să ajung în Bistrița ca să văd cât de buni și extraordinari sunt românii. Acum voi merge în Ucraina și le voi spune și arăta ucrainenilor ceea ce am învățat de la voi!

Vă mulțumesc pentru tot!”, este mesajul pe care Galena a vrut neapărat să vi-l transmită.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: