24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO: În sfârşit, o soluţie pentru barajul de la Colibiţa…!

După ce a fost contestat şi recontestat de ONG-urile de mediu, proiectul  „Mărirea Gradului de Siguranță al Barajului de la Colibița” are totuşi şanse de implementare. S-a căzut la pace cu cei din Comisia Europeană. Când ar putea să înceapă lucrările:

Veşti bune, ieri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural: Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, a confirmat că proiectul de reabilitare a barajului de la Colibița și a consolidării albiei râului Bistrița are şanse de izbândă.

Proiectul fusese contestat și recontestat anul trecut. În cele din urmă, din cauza numărului mare de plângeri ale ONG-urilor, cei de la Jasper au cerut refacerea studiului de fezabilitate. Au impus, totodată, lucrări prietenoase cu mediul și cu speciile de pești din lac. Despre aceasta, Bistriţeanul.ro a scris mai jos:

VIDEO: N-a murit, doar s-a lungit! Contractul pentru lucrările la barajul de la Colibița ar putea fi semnat în primăvară

Prezentă ieri la şedinţa de Colegiu Prefectural, Ioana Diaconescu a confirmat că proiectul Colibiţa va continua. Directoarea Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa a precizat că în urma sesizărilor ONG-urilor la Bruxelles, studiul de fezabilitate a fost refăcut integral. A fost reaprobat săptămâna trecută de Administrația Națională Apele Române și transmis către minister pentru reavizare.

Se va merge pe acest nou studiu de fezabilitate. S-au redus la maxim toate lucrările care au fost considerate relativ neprietenoase cu mediul. Inclusiv unele lucrări din piatră au fost scoase și au fost înlocuite cu lucrări cu lemn, nuiele sau fascine. Ne-am străduit să-l promovăm, mai ales pentru reabilitarea barajului. Am reușit să ajungem la un consens cu Comisia Europeană. Sperăm că la anul vom putea demara lucrările la acest proiect”, a precizat  Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa).

Ioana Diaconescu a mai subliniat că instituţia pe care o conduce are în plan şi propunerea unor lucrări pe cursurile de apă din partea nordică. „Nu au avut probleme anul trecut. Dar în ultimii ani au fost nişte probleme şi la acele lucrări…

[arve url=”https://youtu.be/ZxBoHKHOEgk” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...