7.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

VIDEO: Lucrări de modernizare la Secția de Psihiatrie de pe Someșului

Evenimentele de la spitalul de psihiatrie de la Săpoca au pus pe jar și autoritățile bistrițene. La inaugurarea noii secții de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență au fost promise lucrări de renovare și la secția externă de Psihiatrie de pe Someșului.

Noua secție ATI de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a fost inaugurată ieri în prezența ministrului sănătății, Sorina Pintea. Mai multe despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea

La finalul vizitei noii secții, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, a vorbit despre tragedia de la Săpoca, unde un pacient în vârstă de 38 de ani a lovit cu un stativ de perfuzii 13 persoane, din două saloane. Bilanțul a ajuns la cinci morți și opt răniți. În urma celor întâmplate, ministrul Sorina Pintea a cerut rapoarte de la secțiile de psihiatrie din toată țara.

Președintele CJ a declarat că în urma rectificării bugetare de săptămâna viitoare, secția de Psihiatrie de pe Someșului va primi bani pentru documentația tehnică necesară modernizării și extinderii acestei secții.

„Ținând cont ce se întâmplă acum, în urma cazurilor de la Săpoca, doamna ministru ne-a cerut să vadă și Secția de Psihiatrie, secție externă a spitalului. Fără a ști ceea ce se întâmplă, noi eram pregătiți, iar la ședința de Consiliu Județean de săptămâna viitoare la rectificarea de buget sunt prinși banii necesari pentru documentația tehnică pentru modernizarea și extinderea secției de Psihiatrie de pe strada Someșului pentru că incidența și solicitările sunt cu mult mai mari decât capacitatea pe care o avem acolo. De ce acum? Pentru că în Spitalul Județean de Urgență Bistrița în clădirea centrală vedeți ceea ce este, cum este și ceea ce s-a întâmplat aici. Pentru secțiile externe de pe Alba Iulia și Ghinzii am câștigat cele două proiecte pe Programul Operațional Regional și cu cofinanțările și finanțările lucrărilor neeligibile din bugetul Consiliului Județean vom aduce cele două secții de asemenea la standarde. Ne-a rămas această secție externă de psihiatrie care, sper eu, până la finalul anului să putem da drumul la achiziție pentru proiectare și execuție, ținând cont că finalizarea unei documentații de studii de fezabilitate durează aproximativ 60 de zile.”, informează Emil Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: