9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Mărturia preotului care a învins Covid: „Mulți au spus că e o pedeapsă de la Dumnezeu, eu cred că e o încercare”

Fără să exagerăm putem spune că comunitatea din Ilva Mică a fost atinsă de Dumnezeu. Dovadă stă preotul Ștefăniță Potra, care nu doar că a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid, ci este implicat și în strângerea de fonduri pentru achiziționarea de tablete pentru copiii din comunitate.

Ștefăniță Potra din Ilva Mică se numără printre slujitorii Domnului care a avut ocazia să vadă fața urâtă a COVID-19. Acesta spune că în cazul său s-a manifestat ca o gripă mai urâtă. Regretul său a fost că a petrecut Săptămâna Patimilor și Paștele în spital și nu alături de familie.

Preotul spune că Dumnezeu a îngăduit să se îmbolnăvească și că nu știe exact cum s-a contaminat. Deși mulți au spus că s-a îmbolnăvit la o înmormântare a unui bătrân care avea și el Covid, Ștefăniță Potra spune că nu prea e posibil, pentru că lui simptomele i-au apărut chiar a doua zi după înmormântare.

„Cu voia lui Dumnezeu, el a îngăduit să fiu bolnav sau să mă îmbolnăvesc. Nu am făcut o formă urâtă de boală. Au fost simptome asemănătoare unei gripe. Eu nu știu exact cum m-am contaminat. Multă lume a susținut că m-aș fi contaminat la o înmormântare care a avut loc în localitate. Nici vorbă, pentru că eu la o zi după am și avut simptome, deci n-aveam cum de la o zi la alta să fie perioada de incubație. A fost greu, pentru că obișnuit fiind într-una cu slujbele, cu activitatea, dintr-o dată ai fost scos din activitate. A fost și perioada cu sărbători, Paștele le-am petrecut în spital, Săptămâna Patimilor, a fost greu, dar a trecut”, spune preotul.

Dacă mulți văd această pandemie ca o pedeapsă de la Cel de Sus, preotul din Ilva Mică privește virusul ca pe o încercare, un examen pe care trebuie să-l trecem cu bine:

„Ar trebui să înțelegem pandemia aceasta ca o încercare. Mulți au spus că e o pedeapsă a lui Dumnezeu. Nu cred că este pedeapsă, e o încercare, e ca și cum ai avea în față un test pe care trebuie să îl treci cu bine. Trebuie să trecem cu bine. Noi ca și creștini suntem fataliști, suntem oameni ai încrederii, ai nădejdei, ai speranței, toate acestea trebuie să le arătăm acum, dacă tot le-am învățat și le tot învățăm duminică de duminică la biserică. Din această încercare trebuie să ieșim mai buni. Această pandemie a scos ce are fiecare, dacă tu ai ceva bun a scos ceva bun, dacă ai rău, a scos răul din tine”, explică slujitorul Domnului.

Cu siguranță pandemia a scos ce a fost mai bun din preot, acesta fiind al treilea din județ care odată vindecat de COVID-19 a donat plasmă pentru tratamentul celor în stare gravă.

Acesta nu s-a oprit aici, sprijinind și o strângere de fonduri pentru achiziționarea de tablete pentru copiii nevoiași din comună, pentru a putea participa la cursurile online.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...