12.3 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

VIDEO – Mesaj către directorii de școli din BN. Aurelia Dan, inspector general: Școala este a comunității. Nu doar a directorilor sau a profesorilor

Aurelia Dan, inspectorul școlar general, a transmis un mesaj astăzi tuturor directorilor școlilor din județ, în contextul în care luni, 13 septembrie, începe un nou an școlar.

Școala este a comunității. Ea nu este doar a profesorilor sau a directorului…

Educația ține de noi toți cei implicați în acest proces – așa cum sugerează foarte bine un proverb nigerian: Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Ne dorim întărirea acestei colaborări între școală și comunitate”, a anunțat Aurelia Dan. 

Inspectorul școlar general le-a reamintit directorilor că și în acest context dificil generat de pandemie, învățarea trebuie să continue. „Învățarea și siguranța sunt cele două componenete pe care le vom avea în vedere. Personal, consider că disciplina – autodisciplina rămâne o abilitate extrem de importantă pentru profilul unui absolvent în secolul 21. Orice management de grup include elaboarea, negocierea și asumarea unor reguli. Elevii trebuie să înțeleagă că regulile clasei – formulate într-o manieră sau alta – vor fi transpuse mai târziu în atribuții sau sarcini stabilite într-o fișă a postului…”, a mai pucntat inspectorul general Aurelia Dan.

Inspectorul școlar general s-a referit la și la feed-back-ul care ar trebui să fie nelipsit din cariera unui profesor.

Prioritatea, în implementare curriculei în acest an, o reprezintă clasa a IX-a – a admis inspectorul general Aurelia Dan.

Ea a reamintit că nu există deocamdată plan cadru și program școlar nu există.

Avem în schimb acele repere metodologice pe care Ministerul Educației alături de grupuri de specialiști le-au elaborat în această vară… Nu au caracter strict teoretic și informativ. Ele cuprind activități de învățare pe care cadrele didactice le pot prelua și aplica la clasă…”, a mai explicat Aurelia Dan. 

Este în continuare valabilă organizarea concursului pentru directori, a afirmat, între altele, Aurelia Dan, infirmând zvonul că acesta nu va mai avea loc.

Toți cei care doriți să participați la concurs conform calendarului și metodologiei în vigoare o puteți face. Intenția noastră este de a organiza un concurs corect conform legislației în vigoare.

Aș vrea să vă rog să nu încercați să opriți sau să blocați înscrierea altor colegi la acest concurs. În calitate de directori în acest moment ar trebui să le eliberați documentele necesare pentru depunerea dosarelor de înscriere. Vă rog să facilitați acest lucru.

Concursul este deschis pentru toți cei care își doresc și cred că pot să devină lideri autentici și nu neapărat șefi. Este deschis pentru toți cei care pot să inspire, să încurajeze, să fie creativi, să transforme școala într-o organizație în care se învață.

Profesionalizarea funcției manageriale rămâne așadar o prioritate și la nivelul Ministerului Educației, dar și pentru Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud”, a mai subliniat Aurelia Dan.

Profesoara a mai precizat că pentru directorii noi se va organiza o sesiune de instruire în curând. Asta pentru a se familiariza și noii directori cu problemele specifice sistemului.

„Sprijinul, consilierea și îndrumarea noastră este valabilă, continuă și permanentă pentru toți ceilalți directori”, a reamintit profesoara Aurelia Dan.

De asemenea, în colaborare cu Casa Corpului Didactic, se vor organiza cursuri de pregătire pentru Definitivat și Titularizare.

Va exista un program de mentorat pentru debutanți, care va fi derulat cu sprijinul mentorilor voluntari, a mai anunțat inspectorul general Aurelia Dan. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...