25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

VIDEO: Nu ratați „iarba Fiarelor”, astă-seară, la Bistrița Armonia Jazz 4.0!

Sunteți cu toții invitați astăzi, 17 iunie 2018, de la ora 19, în zona foișorului din parcul municipal, să savurați un proiect muzical inedit – „iarba Fiarelor”, care încheie ediția din acest an a festivalului Bistrița Armonia Jazz4.0!

Este vorba despre un proiect muzical care s-a născut vara trecută, dezvoltându-se în jurul vocii și a percuției, pe versuri inspirate din cultura autohtonă și scrise „în limbaj băștinaș”. Proiectul „iarba Fiarelor” îi aduce împreună pe trei bistrițeni: Cristi Chiriac (voce & chitară), Radu Zăgrean (tobe & percuție) și Ion Burcușel (chitară bass).

Trio-ul face o simbioză între versuri, ritmuri tradiționale românești cu iz de percuție primară și elemente de folclor, cu intenția de a crea o atmosferă care să oscileze constant între folclorul autentic al bunicilor și influențele muzicale mai recente. Proiectul poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă, care descuie lacăte. Pe scena muzicală, „iarba Fiarelor” dezleagă muzica.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=7vhmQEo4tlI&feature=youtu.be” /]

În deschiderea concertului vor evolua câțiva tineri bistrițeni deosebit de talentați: Lidia Rostaș, Eduard Dragu-Sălăgean, Istvan Mathe, Mihai Manciu, Vlad Bizom, Daria Budurlean, Antonia Jarda, Cristi Duda & Emanuel Pop, într-un periplu muzical de la vioară, vocal clasic, pian, vocal jazz la chitară electrică.

O surpriză a serii și a ediției din acest an „Bistrița Armonia Jazz 4.0”, o va reprezenta cu siguranță Sebastian Victor Micu, un percuționist bistrițean foarte talentat, membru al mai multor formații de gen din zona Transilvaniei.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=Vilkb8-Ux_M” /]

Bistrița Armonia Jazz 4.0 se dorește a fi un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi, iar pe lângă activitățile propuse și desfășurate în acest sens, evenimentul cuprinde și o latură caritabilă. O urnă pentru donații și prezentarea cazului social avut în vedere se află amplasată la foișorul din parcul municipal.

Vino să te întâlneşti cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi!

Bistrița Armonia Jazz 4.0 este un eveniment  realizat de Asociația „Armonia” Bistrița, cu sprijinul: Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Palatului Culturii Bistrița, Asociația Șah Club Bistrița,  Fundația „Henri Coandă” Bistrița, Asociația „Puișorul”, „Yves Rocher”, „Atelierul de Imagini”, „CipArt”, „Buhuhoo”, Pizzeria „Tonight” Bistrița și Voluntarii „Bistrița Armonia Jazz”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...