16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO: O provocare pentru iubitorii de animale, în ianuarie! Sute de ciori, survolând cerul Bistriței

Un stol de aproape 800 de ciori a fost surprins survolând cerul Bistriței, zilele trecute. Un activist de mediu ne dezvăluie o metodă eficientă pentru a le număra. De asemenea, se lansează și o provocare inedită pentru bistrițeni:

Ciprian Samoilă – administratorul grupului Biodiversitatea și Geodiversitatea în Bistrița-Năsăud (BioGeoDiv BN) a reușit să surprindă într-un film – aproape 800 de ciori zburând deasupra orașului. 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fciprian.samoila%2Fvideos%2F10217756073481086%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”560:314″ loop=”no” muted=”no” /]

Un stol de corvide de circa 800 de indivizi, cel mai probabil format din specia gregară de cioară de semănătură (Corvus frugilegus) și, eventual, intrusele stăncuțe (Corvus monedula), survolând Bistrița într-o amiază de 29 decembrie 2020…”, a explicat Ciprian Samoilă.

Dacă sunteți curioși să aflați cum se pot număra atâtea sute de ciori – ei bine, tot Ciprian Samoilă explică faptul că există un program special pentru asta, oferit de American Museum of Natural History care se poate descărca AICI.

Biologul ne surprinde și cu cîteva imagini care înfățișează ritualul de împerechere la rața mare (Anas platyrynchos) pe cursul râului Bistrița.

Totul s-a întâmplat în zona Kaufland de jos.

Societatea Ornitologică Română a declarat rațele drept fiind păsările acestei luni. Prilejul perfect și pentru biologul Ciprian Samoilă să lanseze o provocare pentru toți cei care iubesc natura!

Vă invit să le observați pe principalele cursuri de apă curgătoare din județ și să-mi semnalați locurile în care le-ați observat. Eventual și numărul lor dacă puteți…

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fciprian.samoila%2Fvideos%2F10217755216419660%2F&show_text=false&width=560″ aspect_ratio=”560:314″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.