12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

VIDEO: Pe când rețea de gaz, în Prundu Bârgăului…?!

O problemă destul de complicată cu care se confruntă comunitatea din Prundu Bârgăului este lemnul de foc, cu care oamenii trebuie să se încălzească. Primarul Doru Crișan a explicat pentru Bistrițeanul.ro că se gândește de multă vreme la soluții pentru a introduce gazul și în localitatea pe care o administrează.

Când vine vorba despre exploatarea lemnului, pentru ca oamenii să se poată încălzi pe timpul iernii, edilul din Prundu Bârgăului recunoaște că se confruntă cu o problemă serioasă.

Comunitatea pe care o administrează ca primar de aproape 8 ani de zile nu are la dispoziție decât o porțiune din muntele Heniu, pe o pantă destul de abruptă și dificil de exploatat.

Invitat zilele trecute la emisiunea Direct în Problemă, difuzată pe pagina de Facebook Bistrițeanul.ro – primarul Doru Crișan a recunoscut că „nu este lemn suficient pentru a satisface necesitățile de lemn de foc la toți oamenii din comună, astfel încât căutăm variante… Am avut mai multe discuții, și la Guvern, și la Bistrița. Sperăm să reușim să începem studiile de fezabilitate pentru rețeaua de gaz, chiar în acest an”, a precizat Doru Crișan.

Primarul a subliniat, însă, că în ceea ce privește gazul, legea este destul de complicată: „Lucrurile nu sunt chiar atât de ușoare ca în cazul celorlalte proiecte. Sunt puține firme specializate în țară care fac studiile de fezabilitate pentru așa ceva. Magistrala trebuie să ajungă pe Valea Bârgăului, pentru a putea începe studiile de fezabilitate…”, a mai spus Doru Crișan.

Primarul din Prundu Bârgăului a primit și o soluție de rezervă, în cazul în care cei de la TransGaz nu vor aproba extinderea magistralei și prin Valea Bârgăului.

Este vorba despre câteva tancuri de mari dimensiuni prin care s-ar putea face distribuția gazului către locuitori. Sistemul funcționează în Occident, însă în România este deocamdată un sistem inedit.

Doru Crișan a punctat că își dorește din tot sufletul ca, în cel mai scurt timp, să înceapă și la Prundu Bârgăului studiile de fezabilitate. „Rămâne să fie verificate doar câteva aspecte legislative referitoare la Curtea de Conturi… Dacă vom reuși să facem distribuția prin acele tancuri, sperăm să obținem și o finanțare, am înțeles că Guvernul României dorește să facă acest lucru…”, a conchis Doru Crișan.

Emisiunea completă poate fi vizionată mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F606561846513434%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Primăria Prundu Bârgăului

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...