19.5 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

VIDEO: Pe modelul lui Dolha, și Niculae vrea să chestioneze bistrițenii cu privire la funcționarii din primărie

După ani în care a vorbit de reforme în cadrul primăriei, vicele Niculae promite să și facă ceva. Bine, dacă ajunge primar! I-a venit și ideea despre cum să eficientizeze serviciile și relația cetățean – funcționar public. Noroc cu prefectul Dolha… c-a avut de la cine să se… inspire.

În cadrul unei conferințe, viceprimarul Cristian Niculae a anunțat că vrea, în 2020 – 2024 să conducă Bistrița prin reformă și administrație.

Iar prima reformă va fi chiar în cadrul Primăriei Bistrița.

„Primăria e la dispoziția cetățeanului, nu invers! E nevoie de evaluarea aparatului primăriei. Trebuie luate măsuri de eficientizare. Scopul nostru, al celor de la primărie e să ajutăm cetățenii, iar cine nu înțelege lucrul acesta, va pleca! Aparatul administrativ al primăriei va fi pe meritocrație!”, a declarat Cristian Niculae.

I-a venit vicelui și ideea cum să facă reforma.

Voi folosi două metode. Prima va fi măsurarea gradului de mulțumire al cetățenilor care interacționează cu funcționarii publici. În paralel, o evaluare continuă și obiectivă a funcționarilor din primărie. (…) Primăria e în slujba cetățeanului. Suntem votați și angajați în primărie ca să ajutăm cetățenii. Cine nu va pricepe acest lucru, va pleca! Și cum vom face evaluarea? Vom implementa CHESTIONARE de evaluare a eficienței ÎN FIECARE serviciu. Acestea le vom oferi tuturor bistrițenilor care intră în interacțiune cu funcționarii publici. Vom afla așteptările și cât ajung la aceste așteptări funcționarii primăriei”, a explicat Cristian Niculae.

Apoi, după evaluarea chestionarelor, vor instrui, sancționa, promova funcționarii. Sau chiar îi vor da afară.

Despre reforma în cadrul aparatului administrativ, vicele Niculae a vorbit de câțiva ani. Încă nu a reușit decât să mute câțiva polițiști locali de pe un post pe altul.

De asemenea, Niculae își propune digitalizarea serviciilor din cadrul PMB.

Cele două „NOI” idei vor da roade. Exemplu clar e prefectul Dolha care DEJA a amplasat chestionare în TOATE instituțiile subordonate Prefecturii. Mai mult, a și IMPUS digitalizarea serviciilor care nu aveau aceste facilități.

Dacă cele două măsuri dau roade, nu e bai mare că NU sunt originale!

[arve url=”https://youtu.be/lUMsMn-Cpo4″ /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...