12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

VIDEO – Peste 60.000 de persoane se vor putea bucura GRATUIT de servicii speciale la Băile Figa, anunță primarul Nicolae Moldovan

Peste 60.000 de persoane se vor putea bucura GRATUIT de servicii medicale deosebite, la Băile Figa. Anunțul venit din partea primarului Nicolae Moldovan din Beclean. Edilul a subliniat că e vorba de servicii de recuperare cu aparatură de ultimă oră.

Invitat la Bistrițeanul Live, primarul Nicolae Moldovan din Beclean a vorbit despre Centrul social de zi care se construiește lângă Băile Figa.

„Va avea cel puțin 20 de cabinete medicale de recuperare. Aici se vor putea face tot felul de tipuri de fizioterapie sau chinetoterapie. Vor fi dotări de ultima oră și aparatură de milioane de euro…”, a subliniat Nicolae Moldovan. 

Mai mult, anumite categorii sociale vor beneficia de aceste servicii gratuit, a explicat Nicolae Moldovan. S-a referit la un proiect derulat în parteneriat cu Ținutul GAL Țara Haiducilor.

Peste 60.000 de persoane fac parte din Ținutul Gal Țara Haiducilor. Cele 18 primării din zonă implicate în proiect vor fi invitate să demareze anchete sociale în comunitățile lor. Pe baza acestora, oamenii vor putea veni să se distreze gratuit la Băile Figa – a mai spus Nicolae Moldovan.

Centrul social de zi – o investiție de 4,2 milioane de euro

Centrul Social va contribui la îmbunătățirea vieții pentru grupuri vulnerabile precum:

 • persoane de vârsta a treia, persoane cu dizabilități,
 • copii care provin din familii aflate în dificultate, persoane toxico-dependente;
 • persoane vârstnice / adulte sau cu dizabilități (care vor avea parte aici de terapii de recreere și consiliere, activități recreative și de petrecere a timpului liber, socializare, terapie de recuperare, existența unei linii telefonice de urgență);

De asemenea, aici se va oferi consiliere psihosocială și pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. În program vor fi incluși și bunicii care au grijă de ei – a mai spus Nicolae Moldovan. 

Centrul Social de Zi va avea între dotări piste de biciclete iluminate cu tehnologie LED, mobilier urban, loc de joacă pentru copii pe o suprafață de un hectar. Tot aici va exista un amfiteatru în aer liber, dar și sistem smart Wi-Fi pentru întreaga zonă.

Ce servicii și dotări sunt disponibile persoanelor din grupurile vulnerabile:

 • terapii de recuperare prin hidroterapie (ce valorifica potențialul balnear al zonei);
 • foaier și terasa pentru terapii de relaxare prin muzică și terapie de grup;
 • un cabinet medical;
 • două săli de terapii de recuperare;
 • sală de kinetoterapie, cu vestiar, grup sanitar și spații pentru circulații;
 • pantă pentru accesul persoanelor cu dizabilități;
 • activități recreative și de petrecere a timpului liber și socializare (șah, rummy, și alte jocuri de societate, vizionare TV, sărbătorirea zilelor onomastice, etc.);
 • fizioterapie, hidroterapie, masaj, tratamente de relaxare, tratamente de recuperare, pentru afecțiuni specifice vârstei a treia (accident vascular cerebral, stare post fracturi, pareze, semipareze, bronșite, alergii, reumatism) sau condițiilor generate de dizabilități;
 • terapie de recuperare / reabilitare funcţională și reducerea dependențelor produse de bolile bătrâneții;
 • linie telefonică de urgență;
 • educație și prevenție sanitară – măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune arterială, puls), consiliere medicală.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Ok, dar Becleanul ala nu inseamna doar Figa.
  Cand pune 5 semafoare pe strada aia nenorocita, care ne mananca zilele? Cati ani trebuie sa mai treaca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?