1.3 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

VIDEO: Polițiștii, codași la vaccinare. „Angajații SAJ s-au vaccinat pentru pacienți, vă spun clar!”

Dintre angajații instituțiilor „din prima linie”, doar cei de la Ambulanță sunt vaccinați 100 %. Polițiștii sunt codași, dar nici pompierii nu sunt departe de ei, ca procent. Și jandarmii mai au personal nevaccinat.

În contextul campaniilor de vaccinare, azi, la ședința de Colegiu Prefectural s-a discutat despre vaccinarea celor „din prima linie”.

Un exemplu în județ, și chiar în țară, sunt cei de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Aceștia sunt vaccinați în proporție de 100 %.

Faptul că în instituția noastră colegii s-au vaccinat 100% vă spun cu mâna pe inimă că a fost strict decizia lor și noi o gândim ca o reflectare a conștiinței lor profesionale și a empatiei față de pacientul aflat în suferință. (…) Colegii s-au vaccinat pentru pacienți, nu pentru ei. Asta vă spun clar!” a declarat medicul șef Călin Ganea, din cadrul SAJ BN.

Dintre cei aflați în prima linie, codași sunt polițiștii, cu un procent de 58,5% din personal – vaccinat. Nici cei din cadrul ISU BN nu sunt departe, având puțin peste 65 % din personal vaccinat. În ceea ce-i privește pe jandarmi, aceștia sunt vaccinați în procent de 71 %.

CE au răspuns șefii IPJ, IJJ și ISU legat de rata de vaccinare din instituțiile lor

Întrebați care ar fi explicația ratei de vaccinare din instituțiile pe care le conduc, șefii IPJ, IJJ și ISU au încercat să „justifice” cifrele.

Suntem în procent de 58,5% vaccinați. Este un procent destul de mare raportat la alte instituții. Gândiți-vă câți suntem în cadrul instituției ca număr. Una e să faci procentul la 20 de oameni, alta e să faci la 500-600. Decizia a fost a fiecăruia. Acum sunt foarte mulți care s-au pozitivat. Așteptăm și de la cei care au trecut prin boală să le treacă perioada și probabil că o parte din ei se vor vaccina. În ultima perioadă, am avut puțini colegi infectați, au fost și dintre cei vaccinați. Din fericire, niciunul dintre cei pozitivi nu a făcut o formă gravă. La ora actuală, avem un singur coleg pozitiv”, a spus inspectorul șef al IPJ BN, Mihai Lupșa.

Nici el nu s-a vaccinat decât recent.

Motivul pentru care nu m-am vaccinat până în toamnă? Nu pot să vă spun un motiv anume! Pur și simplu. Am citit, m-am gândit, dar, până la urmă, am luat o decizie împreună cu familia și m-am vaccinat și eu” a declarat Lupșa.

Nu suntem vaccinați în proporție de 100%. Cu siguranță că sunt nevaccinați și printre cei care execută misiuni în spațiul public, dar într-un procent foarte mic. Am discutat sub toate formele, din păcate, ca și societatea, nu am reușit nici noi să avem un procent mai mare. Totuși, îl avem destul de mare, 71%. Și eu mi-aș fi dorit să-l avem 100%, dar, din păcate, nu am reușit. Am mai avut și cazuri de colegi care s-au infectat chiar din rândurile celor vaccinați. Ultima oară am avut chiar din cadrul dispeceratului doi colegi care au lucrat în același timp 24 de ore, au făcut însă forme ușoare, fără probleme. În general toți colegii infectați au avut forme ușoare”, a explicat colonelul Florin Furnea, șeful IJJ BN.

Șeful ISU BN s-a dat pe sine exemplu, vaccinându-se

Eu m-am vaccinat inclusiv cu doza 3 și nu am avut nicio reacție adversă. În instituție, am ajuns la peste 65% vaccinați. Și noi sperăm să-i ajungem pe colegii de la SAJ, să avem 100%. Avem însă un număr mai mare de angajați față de dânșii, dar ne dorim să ajungem la un procent mai mare. La noi, toți care lucrează pe operativ sunt acreditați pe SMURD și se rotesc. Ei se protejează prin costume și mască, plus mașinile sunt de așa manieră aranjate să nu intre în contact direct cu pacienții pe care îi transportă”, a declarat Constantin Florea, inspector șef ISU BN.

Instituția Prefectului a făcut public un video în care apar angajații SAJ BN și ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Ia dati-le PREAVIZ CA-I DATI AFARA… sa vedeti cum se vaccineaza toti ! Poi asa… daca-i tot ” lalaitzi „… si-i ” cicilitzi „… in veci nu vor face asta si toti se vor baza pe faptul ca ” da-de pe ei nu-i prinde boala …” si raspandesc boala in continuare spre disperarea noastra a tuturor ! NU DATI VINA PE SEFI, CA NU SEFII POARTA VINA… CI GUVERNANTII CARE NU-S FERMI SI NU DAU UN ASTFEL DE DECRET … ORI HOTARARE DE GUVERN ! Sefii institutiilor nu pot incalca legea prost facuta ! Punct !
    De era pe vremea lui Ceausescu toti erau vaccinati intr-o saptamana … in toata tzara, ca altfel dracu-i lua pe toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...