22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

VIDEO: Premiile Oscar în folclor, acordate ieri seară, la Bistriţa

Atmosferă deosebită ieri seară, la Festivalul internaţional de folclor Nunta Zamfirei: pe scena amenajată în centrul oraşului au fost acordate premiile I.G.F. Gold Star (Ex. Oscar în Folclor).

Aceste premii de excelenţă reprezintă un semn de respect pentru cei care şi-au dedicat viaţa activităţilor din domeniul culturii populare. Nu ne comparăm, desigur, cu ce se întâmplă în sport, în fotbal, unde un astfel de premiu este însoţit de un geamantan de euro sau dolari… Noi nu avem, dar respectul cu care îi tratăm pe toţi laureaţii este deosebit…”, a precizat prof. dr. Dorel Cosma, iniţiatorul festivalului Nunta Zamfirei şi gazda serii de ieri.

Distincţiile au ajuns la 7 dintre personalitățile culturii populare din Bulgaria, Lituania, Italia, Israel, Polonia, Serbia şi Spania.

Seara a cuprins şi un recital al trupei de pop-opera Distinto, dar şi a solistei Marialuigia Martino, din Italia. Pe scenă a urcat şi Deniz Derin din Turcia, fanfara Bistriţa şi fanfare Csorvas din Ungaria.

Întreaga ceremonie poate fi urmărită AICI.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPALATUL.CULTURII.BISTRITA%2Fvideos%2F2259132084183448%2F&show_text=0&width=560″ /]

Formaţiile celor 14 ţări care participă în acest an la Nunta Zamfirei au fost primite ieri la Primăria Bistriţa, participând şi la ceremonia care a marcat Ziua Imnului României.

Cea de-a patra seară de festival s-a încheiat cu decernarea premiilor IGF Gold Star şi cu un concert extraordinar susţinut de ansamblurile folclorice din Serbia, Turcia, Panama şi Georgia.

Astăzi este ultima zi în care vă mai puteţi bucura de spectacolul folcloric internaţional, pe scena din centrul oraşului.

Spectacolul începe la ora 20:00, cu un MESAJ de prietenie şi pace. Tot în această seară se desfăşoară şi GALA Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei”, la care vor participa toate ansamblurile folclorice, pe scena amenajată pe Pietonal.

Foto/Video – Palatul Culturii Bistriţa

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...