14.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

VIDEO – Sorin Avram, primarul din Leșu: „Am avut probleme foarte mari. Încă n-am găsit o soluție”

Infrastructura rutieră, la Leșu, cuprinde aproape 100 de kilometri de străzi, iar în momentul de față doar 10-15% sunt asfaltate. Primarul Sorin Avram a recunoscut că vremea din ultimele luni le-a dat mari bătăi de cap locuitorilor: „Am avut probleme foarte mari. Chiar mi-e frică, încă n-am găsit o soluție pentru a stabiliza alunecarea de teren de pe pășunea comunală…”

Infrastructura rutieră, la Leșu, cuprinde aproape 100 de kilometri de străzi, fiind vorba de o comună foarte întinsă. În momentul de față doar 10-15% dintre aceste străzi sunt asfaltate.

Sper ca pe exercițiul financiar viitor să reușim să implementăm cât mai multe proiecte, să asfaltăm cât mai mult din drumurile respective”, a explicat primarul Sorin Avram. 

Edilul a recunoscut că au avut „probleme foarte mari cu ploile din ultimele săptămâni. Două-trei zile a plouat continuu, s-au topit și zăpezile, am avut multe drumuri rupte și stricate de vreme.

O casă era să vină la vale, într-o altă zonă 30-40 de familii riscau să rămână izolate, iar pe pășunea comunală din fața satului ne confruntăm cu o alunecare de teren… Acolo chiar mi-e frică, pentru că sunt acolo vreo 10 case care sunt în pericol dacă se petrece alunecarea aceea de teren încă n-am găsit o soluție cum s-o stabilizăm…”, a explicat primarul Sorin Avram.

Reparațiile unora dintre drumuri sunt prinse într-un proiect derulat prin PNDL. Primarul Sorin Avram speră să retușeze o parte din drumuri, atât cât se poate, ca să se poată circula pe ele, până vor începe șantierele.

Primarul Sorin Avram s-a referit și la infrastructura educațională. „Chiar la o săptămână după ce mi-am preluat mandatul, la Lunca Leșului am depus un proiect pe CNI pentru construirea unei noi școli.

Școala care există acum e din 1936. S-au făcut tot felul de renovări, modernizări și amenajări, dar ar fi cazul să avem și o nouă școală, dacă reușim să implementăm acest proiect. Numai să avem și numărul necesar de copii…”, a mai spus primarul Sorin Avram.

Alte detalii despre activitatea administrativă din Leșu – puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/eJUQ5mPYJEU” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...