VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

Iluminatul public în municipiul Bistrița a fost concesionat pentru următorii bani. Firma care a preluat atribuțiile iluminatului va încasa o sumă fabuloasă. Modernizarea și extinderea rețelelor electrice nici măcar nu este prevăzută în contract. Liberalii atacă dur această decizie.

În ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Bistrița. Firma care va asigura iluminatul public pentru următorii cinci ani este Electro-Ursa și va încasa peste 600 mii de euro, potrivit liberalilor. În schimbul acestei sume fabuloase rețeaua electrică deja existentă nici măcar nu va fi modernizată sau extinsă.

„Nu o să aduc în discuție faptul că acest contract este mai degrabă un cadou făcut unei firme. Anumite prevederi contractuale fac parte din categoria <noaptea minții>. Astfel, pentru că noi suntem darnici vom da din buzunarul nostru, al comunității, peste 600 mii de euro pe an unei societăți și vom încasa înapoi doar o redevență de aproximativ 20 mii de euro. Mai mult, în contextul dărniciei care ne caracterizează ca administrație locală, nu obligăm firma concesionară să modernizeze sau să extindă rețeaua de iluminat public. Dacă vom avea astfel de idei, noi, bistrițenii, vom scoate alți bani din buzunar. Este greu de înțeles această politică administrativă marca PSD-ALDE, mai ales că în ultimii ani iluminatul public din municipiu a fost unul deficitar, iar pe unele străzi lipsește cu desăvârșire.”, a spus Sorin Hangan, consilier local PNL, într-o conferință de presă.

Potrivit liberalului, un asemenea contract de concesiune pare făcut pe genunchi fiindcă nu are nici o condiție și pare mai degrabă o înțelegere deoarece nu există nici un indicator de performanță și eficiență.

„Aprobarea acestui contract pe repede înainte naște foarte multe întrebări vizavi de onestitatea părților contractante. Să dai bani mulți pentru un serviciu care nu va aduce nici o îmbunătățire ține de nepăsarea cheltuirii banului public. Motivarea primarului că prin acest contract vrea să acceseze bani prin Programul Operațional Regional pentru extinderea și modernizarea rețelelor electrice este superfluă întrucât pentru a face acest lucru putea folosi contractul prin încredințare directă existent deja. Este foarte limpede că actuala administrație nu are nici un plan, nici o perspectivă vizavi de iluminatul public.”, a adăugat Hangan.

Consilierul local a concluzionat simplu felul în care administrația bistrițeană a procedat în acest caz: „Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!”

Consiliul Local a aprobat cu 11 voturi „pentru”, o abținere și 5 voturi „împotrivă”. Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, a spus că nu va da aviz de legalitate pentru această hotărâre întrucât în conținutul ei sunt încălcate mai multe legi.

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.