20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

VIDEO Spitalul Județean, pregătit pentru valul VI al pandemie de Covid-19 cu secția de Infecțioase de pe Alba Iulia

Infecționiștii nu se culcă pe o ureche și așteaptă valul VI al pandemiei de Covid-19, care deja și-a făcut prezența în alte țări europene. Este și cazul șefei Secției de Boli Infecțioase Ana Maria Piticaș, care s-a mutat deja în casă nouă pe Alba Iulia. La ce să ne așteptăm:

Invitată la Bistrițeanul Live, la  „Medicină pe Limba Ta” Ana Maria Piticaș, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a vorbit și despre valul VI al pandemiei de Covid-19 care amenință și România.

Secția de Boli Infecțioase s-a mutat deja în clădirea proaspăt reabilitată de pe Alba Iulia, iar condițiile oferite pacienților sunt net superioare. Saloanele au toate baie proprie și fiecare pat este conectat la oxigen.

Medicii sunt pregătiți cu medicație specifică și deja după 2 ani de pandemie știu cum să se lupte cu Covid-19. În acest moment, pentru Boli Infecțioase au fost alocate 55 de paturi, însă dacă lucrurile se complică vor fi completate cu paturi de la Pneumologie, care funcționează în aceeași clădire și dispune de 42 de paturi.

Potrivit Anei Maria Piticaș, valul VI va afecta și copilașii, chiar în aceste moment în Spitalul Județean de Urgență Bistrița fiind internați 4 copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, infectați cu Covid-19.

„Nu ne vom întoarce la ce a fost. Avem acum și medicație și deja știm la ce să ne așteptăm. Nu cred că vom avea multe cazuri grave, ca în valurile precedente,” spune Ana Maria Piticaș.

Întreaga emisiune la care a fost prezentă Ana Maria Piticaș o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Expiră dozele de vaccin din depozite, care sunt ”sigure și eficiente” chiar dacă au 2 ani vechime. Avem și clienți noi, ”copilașii”. Terorismul mediatic stă să înceapă cu forțe proaspete. Hai cu Covidul lume.

  2. Sa explice dna doctor cum gripa spaniola a trecut dupa 2 ani, fara sa existe atatea tratamente ca in prezent, ca sa nu mai vorbim de echipamentele medicale, iar Covid-ul intra in al treilea an si se pare ca nu se termina niciodata, chiar asa de greu este sa se gaseasca un tratament si sa scapam odata de aceasta teroare mediatica legata de Covid sau poate chiar nu se vrea acest lucru. Plus ca acest virus rezista cu brio la temperaturi extreme +40 grade, -20 grade, indiferent de anotimp sau climat. Cred ca formula chimica a fost beton, cine la fabricat, caci nu mai exista nici o indoiala ca a fost fabricat in laborator, a „uitat” sa mai fabrice si antidotul, pentru ai imbogatii nejustificat pe pielea noastra pe unii pe glob (vezi cresterea numarului de miliardari din ultimii 2 ani)………………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: