7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit

Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la…înălțime.

Unul dintre proiectele deja semnate de Primăria Bistrița are în centru Școala Generală Numărul 1 din Bistrița. Corpul B al unității de învățământ va fi reabilitat la standarde europene, a anunțat astăzi, primarul Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă.

Proiectul prevede și construcția unei noi săli de sport în curtea actuală. Ceea ce va aduce nou această sală de sport, este faptul că va fi amenajată la demisol, iar deasupra ei se va regăsi un teren de sport sintetic.

Clădirea principală a instuției de învățământ, care este și cea mai nouă, a fost reabilitată cu finanțare din bugetul local în perioada 2010 – 2013.

De asemenea, potrivit primarului Ovidiu Teodor Crețu – „Așa-zisa sală de sport veche și atelierele vor fi reabilitate în totalitate și vor primi funcțiuni noi, astfel încât Școala Generală numărul 1 va avea toate corpurile la standardele obișnuite, respectiv cele europene.”

Valoarea totală a proiectului se ridică la 18 milioane lei, iar Primăria Bistrița va achita 4,9 milioane lei din valoarea totală a acestuia.

Într-o conferință de presă organizată astăzi la sediul Primăriei Municipiului Bistrița, au fost prezentate de către primarul orașului, Ovidiu Teodor Crețu, patru proiecte cu finanțare europeană prin POR.

Răzvan Bărbos

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...