17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO- ȚEAPĂ: Firma ce aducea echipamentele pentru pârtie nu mai răspunde! Ba și blochează o altă achiziție

Pârtia Cocoș urmează să se deschidă integral în această săptămână, joi. Nu s-a putut mai repede din cauza lipsei pompelor și a tunului de zăpadă. Firma câștigătoare nu a mai dat niciun semn de viață de vreo două săptămâni. Ba mai mult, blochează și achiziția de tunuri.

Primarul Ovidiu Crețu a susținut azi o conferință de presă. Acesta a amintit despre deschiderea pârtiei teleschi, explicând că echipamentul a fost achiziționat cu 622.000 de lei, second, din Cehia.

În ce privește deschiderea Pârtiei integrale, edilul a explicat că acest lucru va avea loc joi. Nu s-a putut mai repede din cauza lipsei unor echipamente și a unor dotări. Cu cele existente nu s-a putut face zăpadă mai repede.

„A fost nevoie de achiziționarea unor pompe cu o capacitate mai mare de a duce apa din lac la tunurile de zăpadă. S-a organizat o licitație, iar firma câștigătoare este românească, dar cu sediu în Polonia. Ei aveau la dispoziția 60 de zile să pună în funcțiune pompele. Teoretic până în 25 ianuarie acestea ar trebui să fie montate. Doar că de vreo două săptămâni nu ne-au mai răspuns. Ultima dată au zis că o să le monteze, dar pompele, achiziționate din Italia, încă nu le-au ajuns. Și de atunci nu ne-au mai răspuns”, a spus Ovidiu Crețu.

Mai mult, aceeași firmă blochează și achiziția de tunuri de zăpadă.

Am făcut licitație pentru tunuri. S-a prezentat firma aceasta din Polonia și încă una, dar a câștigat cealaltă. Cei din Polonia au făcut contestația la CNSC, care le-a dat câștig de cauză. Acum vom merge în instanță, vom ataca în contencios, pentru că oferta oricum e expirată”, a mai explicat edilul.

Primarul Bistriței a spus că, în mod normal, la această oră, stațiile de pompare și tunurile ar fi trebuit să fie deja în funcțiune.

Cu aceste achiziții, pârtia ar trebui să funcționeze un întreg sezon de iarnă, dacă temperaturile sunt cu minus”, a spus Ovidiu Crețu.

Lipsa tunurilor de zăpadă a fost sesizată în prima fază de liderul PNL Ioan Turc. Mai multe detalii AICI.

Mai multe detalii despre firma din Polonia și alte probleme întâmpinate în ceea ce privește investițiile în Pârtie, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/UpuKwl8ALWM” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...