16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO: Un minut de arhaică veselie, în parcul municipal din Bistrița

Festivalul de Arte Vechi din Bistrița s-a încheiat astă-seară, în parcul municipal din Bistrița. Zecile de bistrițeni care s-au adunat în jurul foișorului au avut parte și de un moment de arhaică veselie:

A fost ultima zi în care bistrițenii s-au putut bucura de muzică veche, de meșteșugarii și artizanii de la Produs în Bistrița-Năsăud.

Domnițele grupului Nosa au făcut spectacol în această după-amiază în apropierea foișorului din parc: 

Recital Huniadi Cantores a încheiat Festivalul Artelor Vechi, cu o fascinantă incursiune în lumea dansurilor vechi. Și vechii templieri, cu luptele lor pentru Mormântul Sfânt din Ierusalim au fost aduși la viață… 

Muzică medievală, renascentistă și tradițională i-a cucerit pe bistrițeni. Copiii, dar și adulții, s-au bucurat de un minut de arhaică veselie, dansând pe ritmurile Huniadi Cantores:

Grupul a fost înfiinţat în decembrie 2006, de Mircea Goian. Scopul inițial a fost acela de a promova legendele locale și imaginea Castelului Corvinilor, din vremuri memorabile în care viaţa la castel avea o strălucire specială.

În timp, Huniadi Cantores a evoluat, fiind în măsură să ofere publicului lucrări muzicale din perioada medievală şi a renaşterii, din diverse colțuri ale Europei.

Muzicienii grupului au evidențiat astfel și instrumentele vechi, istoria lor și modul în care sunt puse în valoare… 

 Aranjamentele muzicale sunt realizate, în exclusivitate, de către membrii grupului, melodiile fiind reinterpretate într-o manieră particulară.

Din Huniadi Cantores fac parte Mircea Goian (manager grup – viola da gamba, fidula, hurdy gurdy, toacă), Alin Bălescu (blockflöte sopran, alto, tenor, pocket clarinet, cimpoi), Mihaela Galamboş (voce, blockflöte sopran, alto, tenor), Gerhard Stempel (percuție) și Peter Moynahan (vocal, chitară). 

 Evenimentul a fost organziat de Asociația Culturală Bistrița Medievală, în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte.

Festivalul de Arte Vechi a fost co-finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de Primăria Municipiului Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.