5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

VIDEO: Un minut de arhaică veselie, în parcul municipal din Bistrița

Festivalul de Arte Vechi din Bistrița s-a încheiat astă-seară, în parcul municipal din Bistrița. Zecile de bistrițeni care s-au adunat în jurul foișorului au avut parte și de un moment de arhaică veselie:

A fost ultima zi în care bistrițenii s-au putut bucura de muzică veche, de meșteșugarii și artizanii de la Produs în Bistrița-Năsăud.

Domnițele grupului Nosa au făcut spectacol în această după-amiază în apropierea foișorului din parc: 

Recital Huniadi Cantores a încheiat Festivalul Artelor Vechi, cu o fascinantă incursiune în lumea dansurilor vechi. Și vechii templieri, cu luptele lor pentru Mormântul Sfânt din Ierusalim au fost aduși la viață… 

Muzică medievală, renascentistă și tradițională i-a cucerit pe bistrițeni. Copiii, dar și adulții, s-au bucurat de un minut de arhaică veselie, dansând pe ritmurile Huniadi Cantores:

Grupul a fost înfiinţat în decembrie 2006, de Mircea Goian. Scopul inițial a fost acela de a promova legendele locale și imaginea Castelului Corvinilor, din vremuri memorabile în care viaţa la castel avea o strălucire specială.

În timp, Huniadi Cantores a evoluat, fiind în măsură să ofere publicului lucrări muzicale din perioada medievală şi a renaşterii, din diverse colțuri ale Europei.

Muzicienii grupului au evidențiat astfel și instrumentele vechi, istoria lor și modul în care sunt puse în valoare… 

 Aranjamentele muzicale sunt realizate, în exclusivitate, de către membrii grupului, melodiile fiind reinterpretate într-o manieră particulară.

Din Huniadi Cantores fac parte Mircea Goian (manager grup – viola da gamba, fidula, hurdy gurdy, toacă), Alin Bălescu (blockflöte sopran, alto, tenor, pocket clarinet, cimpoi), Mihaela Galamboş (voce, blockflöte sopran, alto, tenor), Gerhard Stempel (percuție) și Peter Moynahan (vocal, chitară). 

 Evenimentul a fost organziat de Asociația Culturală Bistrița Medievală, în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte.

Festivalul de Arte Vechi a fost co-finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de Primăria Municipiului Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!