20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: Un parc de aventură de 5 hectare, în curând, în Bistrița-Năsăud

Se anunță încă un parc de aventură într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Acesta s-ar întinde pe 5 hectare și prevede inclusiv un spațiu special dedicat spectacolelor.

Nu avem unde să ne ducem nepoții”, s-au plâns locuitorii din Rodna. Iar primarul Valentin Grapini a oferit explicații, în emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro.

Primarul a afirmat că s-au luat în calcul mai multe spații pentru amenajarea unor parcuri. „În zona dintre blocuri am amenajat două locuri de joacă în curtea grădiniței. Am discutat ca și personalul de la școală să fie disponibil cu un program mai prelungit. Asta pentru a putea ține deschis pe timpul zilei mai mult parcurile…

Valentin Grapini a admis că se poartă discuții pentru achiziționarea a două terenuri în zona blocurilor. Unul va fi destinat locurilor de parcare pentru cetățenii dintre blocuri. Un alt teren va fi destinat copiilor din zonă. 

Toaca, un parc de aventură amenajat pe 5 hectare…

Primarul din Rodna a mai punctat că și în centrul civic al Rodnei va exista un parc foarte frumos cu fântână arteziană. „Tot centrul Rodnei se va transforma în pietonal. În trei luni de zile ar trebui să fie finalizate lucrările. De asemenea, am scos din circuitul forestier zona Toaca. Strada Toaca intră în modernizare și asfaltare. Zona a fost împrejmuită acum doi ani de zile, pentru a fi transformată într-un parc dendrologic. Un parc de aventură pentru toți copiii și bunicii din Rodna. Și nu numai pentru ei. Pe o suprafață de 5 hectare va fi un parc foarte bine organizat. Ne gândim și la un amfiteatru de vară unde să organizăm diverse spectacole”, a mai spus Valentin Grapini.

Acesta s-a referit și la problemele care au dus la întârzierea lucrărilor. „La vremea respectivă, administrația locală era eligibilă să depună prin POR un proiect pentru parcuri. Însă în timpul jocului s-au schimbat regulile. Comunitățile locale nu au mai fost eligibile, au fost doar firmele private. Așteptăm noua linie de finanțare pe exercițiul financiar 2021-2026. Să vedem cum arată și să punem în practică și acest parc”, a mai spus Valentin Grapini.

Alte detalii despre problemele administrative din Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F264876734922863%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.