24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

VIDEO: Un parc de aventură de 5 hectare, în curând, în Bistrița-Năsăud

Se anunță încă un parc de aventură într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Acesta s-ar întinde pe 5 hectare și prevede inclusiv un spațiu special dedicat spectacolelor.

Nu avem unde să ne ducem nepoții”, s-au plâns locuitorii din Rodna. Iar primarul Valentin Grapini a oferit explicații, în emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro.

Primarul a afirmat că s-au luat în calcul mai multe spații pentru amenajarea unor parcuri. „În zona dintre blocuri am amenajat două locuri de joacă în curtea grădiniței. Am discutat ca și personalul de la școală să fie disponibil cu un program mai prelungit. Asta pentru a putea ține deschis pe timpul zilei mai mult parcurile…

Valentin Grapini a admis că se poartă discuții pentru achiziționarea a două terenuri în zona blocurilor. Unul va fi destinat locurilor de parcare pentru cetățenii dintre blocuri. Un alt teren va fi destinat copiilor din zonă. 

Toaca, un parc de aventură amenajat pe 5 hectare…

Primarul din Rodna a mai punctat că și în centrul civic al Rodnei va exista un parc foarte frumos cu fântână arteziană. „Tot centrul Rodnei se va transforma în pietonal. În trei luni de zile ar trebui să fie finalizate lucrările. De asemenea, am scos din circuitul forestier zona Toaca. Strada Toaca intră în modernizare și asfaltare. Zona a fost împrejmuită acum doi ani de zile, pentru a fi transformată într-un parc dendrologic. Un parc de aventură pentru toți copiii și bunicii din Rodna. Și nu numai pentru ei. Pe o suprafață de 5 hectare va fi un parc foarte bine organizat. Ne gândim și la un amfiteatru de vară unde să organizăm diverse spectacole”, a mai spus Valentin Grapini.

Acesta s-a referit și la problemele care au dus la întârzierea lucrărilor. „La vremea respectivă, administrația locală era eligibilă să depună prin POR un proiect pentru parcuri. Însă în timpul jocului s-au schimbat regulile. Comunitățile locale nu au mai fost eligibile, au fost doar firmele private. Așteptăm noua linie de finanțare pe exercițiul financiar 2021-2026. Să vedem cum arată și să punem în practică și acest parc”, a mai spus Valentin Grapini.

Alte detalii despre problemele administrative din Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F264876734922863%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.