12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: Prea puțini polițiști în stradă, la Bistrița, admite fostul șef al IPJ BN, Ioan Bodescu

Din păcate, s-a mers pe improvizații iar românii au luat din diferite părți câte ceva: de la francezi am luat Jandarmeria, deși noi aveam tradiție aici, dar jandarmii noștri aveau alte atribuții și competențe bine stabilite. Am luat Poliția Locală de la spanioli. Am cam improvizat, atunci, pentru că nu se poate aplica același șablon pe situații diferite – a explicat avocatul Ioan Sidor Bodescu.

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a admis că forțele de ordine trebuiau adaptate după societatea noastră.

Pe vremea când conduceam eu IPJ BN erau mai mulți polițiști în stradă pentru că aveam mai puține mașini. Lumea era altfel. Am prins experimentul elvețian cu polițistul de proximitate, sectoristul, cum i se spunea la noi. A ținut și nu prea. După un sistem comunist de atâția ani, era foarte greu să ne apropiem totuși de oameni, să devenim prietenii lor…”, a recunoscut Ioan Bodescu la Bistrițeanul Live.

Modul de gestionare, cunoașterea teritoriului și a populației erau diferite. Acum se resimte o ruptură în societate: între cei maturi și cei tineri, dar și între societate și Poliție.

Pe de altă parte, paradoxal, populația scade, însă dosarele se înmulțesc. Polițiștii au în lucru foarte multe dosare – a mai spus Ioan Bodescu. Sunt multe nuanțe și multe expertize de făcut. Mai ales în cazul Poliției Rutiere. „Am rămas cu institutele de criminalistică la nivelul anilor 90. Numărul de mașini a crescut de 10 ori. Să fi crescut și numărul de specialiști care se ocupă de dosarele astea, măcar de 5 ori…!

Ar fi și polițiști suficienți, spun eu. Dar sunt prost distribuiți”, a mai spus Ioan Bodescu.

Acesta s-a ferit să afirme că ar fi mai mulți polițiști în birouri decât în stradă, însă a spus doar că dacă ne apucăm să-i socotim, rezultatele nu sunt cele așteptate sau dorite de public.

VIDEO: Riscați amenzi consistente, pentru insulte sau calomnii pe WhatsApp sau Facebook, avertizează avocat Ioan Sidor Bodescu

Ce înseamnă legitimă apărare și de ce nu ai voie să-ți faci singur dreptate – descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. ACEST DOMN VORBESTE CA SI CUM NU AR FI FOST SEFUL POLITIEI
    aceata persoana prin afirmatiile facute aincasat ilegal salariul cat a fost in politie

  2. Bodescu să ne spună de ce juca la păcănele la serviciu, doar era șef, de ce promova fetele tinere și pe ce criterii, cât are pensia și la ce vârstă a obținut-o, care este câștigul din avocatură lunar, restul sunt gogoși pentru proști…Dacă are sânge unde trebuie, vedem că-i place atenția publicului, să ne răspundă!Ai sânge de viperă?

  3. Vrăjeală de sef, scuze, fost șef, prea mulți angajați din sursă externă, nepregătiți pentru a presta munca de polițist. Teatru si vorbe goale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: