11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

VIDEO: Prea puțini polițiști în stradă, la Bistrița, admite fostul șef al IPJ BN, Ioan Bodescu

Din păcate, s-a mers pe improvizații iar românii au luat din diferite părți câte ceva: de la francezi am luat Jandarmeria, deși noi aveam tradiție aici, dar jandarmii noștri aveau alte atribuții și competențe bine stabilite. Am luat Poliția Locală de la spanioli. Am cam improvizat, atunci, pentru că nu se poate aplica același șablon pe situații diferite – a explicat avocatul Ioan Sidor Bodescu.

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a admis că forțele de ordine trebuiau adaptate după societatea noastră.

Pe vremea când conduceam eu IPJ BN erau mai mulți polițiști în stradă pentru că aveam mai puține mașini. Lumea era altfel. Am prins experimentul elvețian cu polițistul de proximitate, sectoristul, cum i se spunea la noi. A ținut și nu prea. După un sistem comunist de atâția ani, era foarte greu să ne apropiem totuși de oameni, să devenim prietenii lor…”, a recunoscut Ioan Bodescu la Bistrițeanul Live.

Modul de gestionare, cunoașterea teritoriului și a populației erau diferite. Acum se resimte o ruptură în societate: între cei maturi și cei tineri, dar și între societate și Poliție.

Pe de altă parte, paradoxal, populația scade, însă dosarele se înmulțesc. Polițiștii au în lucru foarte multe dosare – a mai spus Ioan Bodescu. Sunt multe nuanțe și multe expertize de făcut. Mai ales în cazul Poliției Rutiere. „Am rămas cu institutele de criminalistică la nivelul anilor 90. Numărul de mașini a crescut de 10 ori. Să fi crescut și numărul de specialiști care se ocupă de dosarele astea, măcar de 5 ori…!

Ar fi și polițiști suficienți, spun eu. Dar sunt prost distribuiți”, a mai spus Ioan Bodescu.

Acesta s-a ferit să afirme că ar fi mai mulți polițiști în birouri decât în stradă, însă a spus doar că dacă ne apucăm să-i socotim, rezultatele nu sunt cele așteptate sau dorite de public.

VIDEO: Riscați amenzi consistente, pentru insulte sau calomnii pe WhatsApp sau Facebook, avertizează avocat Ioan Sidor Bodescu

Ce înseamnă legitimă apărare și de ce nu ai voie să-ți faci singur dreptate – descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. ACEST DOMN VORBESTE CA SI CUM NU AR FI FOST SEFUL POLITIEI
    aceata persoana prin afirmatiile facute aincasat ilegal salariul cat a fost in politie

  2. Bodescu să ne spună de ce juca la păcănele la serviciu, doar era șef, de ce promova fetele tinere și pe ce criterii, cât are pensia și la ce vârstă a obținut-o, care este câștigul din avocatură lunar, restul sunt gogoși pentru proști…Dacă are sânge unde trebuie, vedem că-i place atenția publicului, să ne răspundă!Ai sânge de viperă?

  3. Vrăjeală de sef, scuze, fost șef, prea mulți angajați din sursă externă, nepregătiți pentru a presta munca de polițist. Teatru si vorbe goale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...