22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Viteza, bat-o vina! Se tem să mai iasă pe stradă și au inițiat o petiție

Locuitorii din Măluț se tem să mai iasă pe stradă din cauza vitezomanilor. Nici măcar nu pot să treacă legal strada fiindcă trecerile de pietoni nu există, iar cei care se aventurează o fac pe propria răspundere. Aceștia au inițiat o petiție online pe care o puteți semna.

Măluțenii s-au bucurat nespus de interesul pe care autoritățile județene l-au avut pentru localitatea lor. Acum au un drum reabilitat – DJ172F – care tranzitează Măluțul. Dar cum orice minune ține doar trei zile, deja au apărut și probleme cauzate de vitezomani.

Noul drum este intens circulat, iar majoritatea șoferilor depășesc limita de viteză legală, de multe ori circulând cu peste 100 km/h. Mai grav este că în localitate nu există nici măcar o trecere de pietoni, iar traversarea străzii este o adevărată aventură.

Fiindcă se tem pentru viețile lor, cei din Măluț au inițiat o petiție prin care cer crearea pe DJ 172F, pe raza localității, a cinci treceri de pietoni însoțite de limitatoare de viteză, și bineînțeles de semnalizare rutieră corespunzătoare.

După ce vor strânge o listă consistentă de semnături, aceasta împreună cu textul oficial vor fi depuse ca sesizare oficială la Poliția Rutieră și la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Textul integral al petiției, dar și semnarea acesteia – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...