18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Voucherele de vacanță lovesc în… sănătatea pensionarilor:

Există peste 70.000 de pensionari în județul nostru. O parte dintre aceștia solicită bilete de tratament „la băi”. Numărul acestor bilete scade de la an la an. Ultima „lovitură” vine în urma acordării voucherelor de vacanță.

La nivelul județului nostru sunt înregistrați 70.509 pensionari. Dintre aceștia, 59.237 provin din sectorul de stat, 3.974 din domeniul agricol, 6.798 au indemnizații prevăzute de legi speciale, gen veterani de război, revoluționari etc., iar diferența de 500 sunt pensionari din alte ramuri profesionale.

Anual, mii de pensionari solicită bilete de tratament la stațiunile din țară.

„Avem o scădere a numărului de bilete de tratament de la an la an. Dacă în 2016 am înregistrat un număr de 3.597 de bilete vândute, la finele anului 2018 au fost doar 3.092 de bilete”, au explicat reprezentanții Casei de Pensii Bistrița.

Motivul nu ar fi lipsa finanțelor, cât faptul că stațiunile își reziliază contractele cu Casa Națională de Pensii, preferând turiștii.

„Scăderea numărului de bilete de tratament s-a datorat în anul 2018 și faptului că s-au dat aceste vouchere de vacanță. Iar stațiunile își reziliază contractul cu Casa Națională de Pensii pentru că le convine mai mult să primească turiști care să își facă plata prin voucherele de vacanță”, au mai explicat reprezentanții Casei de Pensii Bistrița.

Și numărul de solicitări bilete de tratament scade de la an la an, dar nu cu o diferență așa de mare. În 2016 s-au solicitat 5.349 de bilete, iar în 2018 au fost doar 5.180 cereri.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...