15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Vrei viză de flotant? Poliția va verifica locația unde soliciți reședința

În contextul alegerilor care se apropie, polițiștii vor verifica reședințele pentru care se cere viza de flotant. Asta, mai ales dacă există mai multe solicitări pentru aceeași adresă. CE alte condiții mai trebuie să îndeplinească solicitantul:

Se apropie cu pași repezi alegerile locale. Ca de fiecare dată, programul de lucru la Serviciul de Evidență a Populației se poate prelungi, pentru ca votanții să-și poată face actele în timp optim.

Autoritățile au anunțat însă că solicitările vizei de flotant vor fi mai atent analizate de operatori. Iar poliția poate verifica reședința pentru care se solicită flotantul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat, luni, noi reguli pentru cererile privind stabilirea reşedinţei, intrate în vigoare în luna septembrie, ce au în vedere buna desfășurare a alegerilor locale din data de 27. Astfel, dacă la o adresă pentru care se face o cerere de viză de flotant locuiesc deja două persoane, secția locală a Poliției naționale va merge pe teren pentru a face verificări” scrie Digi24.ro.

De asemenea, viza de flotant se va acorda doar dacă solicitantul locuiește la adresa respectivă de 15 zile.

”În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor„, a comunicat Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Astfel, dacă în baza de date a Serviciului de Evidență a populației va apărea că la adresa respectivă mai există alte două solicitări de viză de flotant, se va face verificarea în teren. Iar dacă polițiștii locali vor constatat că solicitanții NU locuiesc la adresa menționată, cererile pentru viză vor fi respinse.

La alegerile locale se poate vota doar dacă cetățeanul are domiciliul în localitatea în care dorește sîă-și exercite dreptul la vot, sau are viza de flotant.

Totuși, în urma unei decizii de la nivel central, dacă până la data de 4 septembrie n s-a solicitat viza de flotant, persoana respectivă NU va mai putea vota decât în localitate de domiciliu. Același principiu se aplică și celor din centrele de recuperare/de bătrâni sau penitenciare, care nu se află în localitatea de domiciliu.

MAi multe detalii, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.