Dilema grădinițelor la Bistrița: Părinții se plâng că le sunt respinși copiii, ISJ desființează două grupe!

Dilema grădinițelor la Bistrița: Părinții se plâng că le sunt respinși copiii, ISJ desființează două grupe!

În mai puțin de o lună începe noul an școlar. La Bistrița a apărut o problemă… mai neobișnuită. În timp ce părinții se plâng că micuții lor nu sunt primiți la grădiniță, ISJ BN desființează două grupe.

O problemă mai puțin obișnuită a apărut la Bistrița, înainte de începerea noului an școlar. Unii părinți se plâng că micuții lor nu au fost primiți la grădiniță.

Mi-am depus dosarul pentru copilul meu, ca să-l înscriu la grădiniță. Ei bine, pentru că face trei ani imediat după începerea anului școlar, dosarul a fost respins. Am înțeles că au rămas inclusiv locuri libere. Nu mi se pare normal așa ceva” a spus revoltată o mămică.

Ministerul Educației a făcut un program informatic în care sunt introduse CNP-urile copiilor, așa că dacă la 31 august 2019 copilul nu are trei ani împliniți, automat dosarul e respins.

Preșcolarii sunt copiii de la trei ani până la vârsta de mers la școală. Doar de la vârsta de trei ani în sus Statul plătește subvenție pentru ei. Tocmai de aceea nu îi pot înscrie dacă sunt mai mici, pentru că nu se mai primește nimic de la Stat pentru ei. Asta e vârsta de la care sunt încadrați ca și preșcolari și nu se poate altfel. Așa a fost dintotdeauna”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef al ISJ BN, Camelia Tabără.

Aceasta a spus că deși s-au suplimentat inițial locurile la grădinițe, totuși au rămas neocupate. Iar una dintre probleme ar fi că majoritatea vor să dea copiii la o anumită grădiniță.

Am suplimentat numărul de locuri la grădinițe pentru anul școlar 2019 – 2020. Aveam pregătite 550 locuri la program prelungit și 150 la program normal. Tocmai ca să nu mai auzim veșnica problemă că nu ar fi locuri. Ei bine, dacă toată lumea vrea să își ducă copiii pe ZImbrului, că au frați mai mari la Liviu sau la Andrei, și să le fie mai aproape, nu se poate! Și uite așa ne-au rămas aproape 150 de locuri libere, neocupate”, a mai spus Camelia Tabără.

ISJ BN va face o reevaluare a dosarelor depuse pentru înscrierea la grădiniță. Și dacă nu sunt destule solicitări, se vor deființa două grupe.

Vom reanaliza dosarele. Și vom vedea dacă sunt destule cereri pentru a forma măcar încă o grupă, chiar dacă micuții împlinesc trei ani în octombrie sau noiembrie. Iar dacă nu vor vrea să meargă la grădinița unde sunt grupele neacoperite, atunci ne vedem nevoiți să desființăm două grupe. Pentru că vin educatoarele să-și ia grupele și când colo, nu au copii. Vedem. Dacă sunt intenții ale părinților să-și ducă micuții unde sunt locuri libere, facem încă o grupă din octombrie, dacă nu, le desființăm”, a concluzionat inspectorul ISJ BN, Camelia Tabără.

 

 

Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.
Cristina Iurișniți este “puţin dezamăgită” de cele apărute în presă de Dan Barna. Cum le afectează șansele prezidențiale octombrie 19, 2019 - Scandalul izbucnit în jurul liderului și candidatului USR-Plus la președinția României, Dan Barna, nu aduce liniște în USR, replici ale seismului fiind percepute și la Bistrița. În acest context, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți a pecizat că e ”puțin dezamăgită” de cele apărute în presă despre Dan Barna și unele contracte pe fonduri europene implementate de firme controlate de liderul USR.
Aquabis: Avarie, la conducta de distribuție a apei, în Ilva Mică octombrie 19, 2019 - O avarie s-a produs ieri seară în Ilva Mică, la conducta de distribuție a apei. Din această cauză, cei de la Aquabis au fost nevoiţi să sisteze apa potabilă în localitate.
Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.