Dilema grădinițelor la Bistrița: Părinții se plâng că le sunt respinși copiii, ISJ desființează două grupe!

Dilema grădinițelor la Bistrița: Părinții se plâng că le sunt respinși copiii, ISJ desființează două grupe!

În mai puțin de o lună începe noul an școlar. La Bistrița a apărut o problemă… mai neobișnuită. În timp ce părinții se plâng că micuții lor nu sunt primiți la grădiniță, ISJ BN desființează două grupe.

O problemă mai puțin obișnuită a apărut la Bistrița, înainte de începerea noului an școlar. Unii părinți se plâng că micuții lor nu au fost primiți la grădiniță.

Mi-am depus dosarul pentru copilul meu, ca să-l înscriu la grădiniță. Ei bine, pentru că face trei ani imediat după începerea anului școlar, dosarul a fost respins. Am înțeles că au rămas inclusiv locuri libere. Nu mi se pare normal așa ceva” a spus revoltată o mămică.

Ministerul Educației a făcut un program informatic în care sunt introduse CNP-urile copiilor, așa că dacă la 31 august 2019 copilul nu are trei ani împliniți, automat dosarul e respins.

Preșcolarii sunt copiii de la trei ani până la vârsta de mers la școală. Doar de la vârsta de trei ani în sus Statul plătește subvenție pentru ei. Tocmai de aceea nu îi pot înscrie dacă sunt mai mici, pentru că nu se mai primește nimic de la Stat pentru ei. Asta e vârsta de la care sunt încadrați ca și preșcolari și nu se poate altfel. Așa a fost dintotdeauna”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef al ISJ BN, Camelia Tabără.

Aceasta a spus că deși s-au suplimentat inițial locurile la grădinițe, totuși au rămas neocupate. Iar una dintre probleme ar fi că majoritatea vor să dea copiii la o anumită grădiniță.

Am suplimentat numărul de locuri la grădinițe pentru anul școlar 2019 – 2020. Aveam pregătite 550 locuri la program prelungit și 150 la program normal. Tocmai ca să nu mai auzim veșnica problemă că nu ar fi locuri. Ei bine, dacă toată lumea vrea să își ducă copiii pe ZImbrului, că au frați mai mari la Liviu sau la Andrei, și să le fie mai aproape, nu se poate! Și uite așa ne-au rămas aproape 150 de locuri libere, neocupate”, a mai spus Camelia Tabără.

ISJ BN va face o reevaluare a dosarelor depuse pentru înscrierea la grădiniță. Și dacă nu sunt destule solicitări, se vor deființa două grupe.

Vom reanaliza dosarele. Și vom vedea dacă sunt destule cereri pentru a forma măcar încă o grupă, chiar dacă micuții împlinesc trei ani în octombrie sau noiembrie. Iar dacă nu vor vrea să meargă la grădinița unde sunt grupele neacoperite, atunci ne vedem nevoiți să desființăm două grupe. Pentru că vin educatoarele să-și ia grupele și când colo, nu au copii. Vedem. Dacă sunt intenții ale părinților să-și ducă micuții unde sunt locuri libere, facem încă o grupă din octombrie, dacă nu, le desființăm”, a concluzionat inspectorul ISJ BN, Camelia Tabără.

 

 

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 4 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 10 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 10 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 11 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 12 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 13 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 15 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 15 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 17 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 17 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 18 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 19 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum 2 zile - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.