FANTASTIC: Marele Premiu „Future Makers”, cucerit de doi tineri silvicultori din Năsăud!

FANTASTIC: Marele Premiu „Future Makers”, cucerit de doi tineri silvicultori din Năsăud!

Doi tineri silvicultori din Năsăud au cucerit Marele Premiu la „Future Makers 2019”. A fost vorba despre o competiţie acerbă la care s-au înscris 2000 de tineri din 23 de oraşe ale României. Din cele 55 de echipe – 35 au ajuns în finală. Una singură (compusă din Viorel Urdă şi Anton Guşă din Năsăud) a cucerit Marele Premiu de 5.000 de euro. Pentru o aplicaţie care are şanse să revoluţioneze industria forestieră şi să ne salveze pădurile!

S-a încheiat zilele trecute, la Bucureşti, finala Future Makers 2019. O competiție de idei de business orientată către viitor care a presupus selectarea unor tineri cu idei de start-up-uri din 2000 de participanți, provenind din 23 de orașe din țară.

Dintre cele 55 de echipe – 35 au ajuns în finală. După ce s-au aflat, timp de 4 luni, într-o perioadă de „incubare”, primind susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers.

Între câştigători s-au aflat şi doi tineri silvicultori din Năsăud – Viorel Urdă şi Anton Guşă. Cei doi au convins juriul că merită Marele Premiu al competiţiei cu o aplicaţie revoluţionară pentru industria forestieră din România.

Dendro IT – aplicaţia care salvează mii de ore de muncă și zeci de mii de euro

Pasionaţi de silvicultură şi puşi pe fapte mari, Anton Guşă şi Viorel Urdă au visat la o aplicație mobilă care să simplifice și să digitalizeze unul dintre procesele cele mai mari consumatoare de timp din industria forestieră.

Este vorba despre întocmirea Avizelor de însoțire a masei lemnoase. Un asemenea aviz este obligatoriu pentru fiecare transport de masă lemnoasă. În România se eliberează zilnic peste 10.000 de astfel de documente. Toate se completează integral cu scris de mână.

Aplicaţia pusă la punct de Anton Guşă şi Viorel Urdă va da startul digitalizării industriei forestiere din România, salvând, la un calcul simplu, mii de ore de muncă și zeci de mii de euro. Mai multe detalii despre aplicația mobilă DENDRO IT puteţi reciti accesând linkul de mai jos:

EXTRA: Doi tineri silvicultori din Năsăud vin cu o idee genială! Digitalizarea industriei forestiere din România!

 

Merită să vrem cât mai mult…

Toate cele 35 de echipe finaliste şi-au susţinut proiectul în faţa unui juriu. Câte 3 minute de prezentare şi 9 minute dedicate întrebărilor… Am avut de parcurs, în cadru programului de incubare, mai multe trainiguri, susţinute de specialişti aduşi de cei de la Future Makers. Am avut şi un mentor alocat…“, a explicat Viorel Urdă pentru Bistriţeanul.ro.

Pentru a intra în competiţie, tinerii silvicultori din Năsăud au avut de parcurs şi câteva „misiuni”. Ei au fost invitaţi să conceapă un plan de business structurat pe punctele cheie, un buget pentru finalizarea aplicaţiei şi apariţia ei pe piaţă, dar şi un eveniment de promovare a programului. Tinerii silvicultori au ales să povestească despre proiectul lor chiar acasă, la Colegiul Silvic din Năsăud.

Au fost 6 proiecte care au primit drept premiu câte 2500 de euro. Noi am primit marele premiu de 5.000 de euro. Am fi implementat proiectul OK şi cu 2500. Acum, însă, ne permitem un pic mai mult“, a mărturisit Viorel Urdă pentru Bistriţeanul.ro.

Vrem să facem un ONG pentru tinerii din silvicultură şi domeniul forestier. Vrem să existe o voce tânără şi în comunitatea forestierilor. Vrem să combatem sau să argumentăm evenimente şi situaţii din punct de vedere profesional… Deocamdată la asta ne-am gândit când ne-am dat seama că am primit mai mult decât am cerut. Vrem să fim puntea de legătura între societatea civilă şi comunitatea silvicultorilor şi forestierilor. Dacă tot am câştigat şi avem noroc de un pic de vizibilitate –  merită să vrem cât mai multe pentru acest domeniu…“, a conchis Viorel Urdă.

Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!
FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!” decembrie 12, 2019 - Sute de elevi, profesori şi părinţi au umplut astă-seară Sala Polivalentă din Bistriţa. Pe acordurile heavy-metal ale celor de la AC/DC, elitele învăţământului din judeţ au fost răsplătite cu premii în bani, diplome şi aplauze. „Este mult prea puţin faţă de cât meritaţi voi cu adevărat…!”
GRAV accident în Livezile! Un pieton a fost lovit de mașină! decembrie 12, 2019 - Accident rutier GRAV în localitatea Livezile. Un pieton a fost lovit de mașină. Echipajele medicale au găsit victima inconștientă.
CRĂCIUN în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeu! decembrie 12, 2019 - Crăciun în Bistriţa-Năsăud, din 20 decembrie, la Muzeul Judeţean! Cu tradiții strămoșești, de-o frumusețe aparte, unice, irepetabile. În centrul acestora trebuie să stea bucuria împărțită, care să unească întreaga comunitate în jurul acelorași valori ancestrale:
Vești bune pentru milioane de români! Crește valoarea tichetelor de masă decembrie 12, 2019 - Conform unui proiect legislativ propus recent, valoarea unui tichet de masă va crește și va ajunge la 20 de lei. Șansele ca noua valoare să devină realitate sunt foarte mari.
Poliția confirmă! Un minor de 16 ani este bănuit de atacul cu cuțitul din supermarket decembrie 12, 2019 - Inspectoratul de Poliție Județean confirmă faptul că un elev de liceu este bănuit pentru atacul violent de ieri dintr-un supermarket din municipiu. Momentan, adolescentul este audiat de oamenii legii.
CONTROALE la Teaca! CE au descoperit oamenii legii și reprezentanții DGASPC decembrie 12, 2019 - O acțiune comună a polițiștilor, jandarmilor și reprezentanților Protecției Copilului nu s-a lăsat fără ”rezultate”. Zeci de persoane și mașini au fost verificate. O minoră dispărută a fost găsită, au fost prinși elevi ce chiuleau de la ore și s-au aplicat amenzi.
Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița decembrie 12, 2019 - Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 
FOTO: Ce cadou a primit primarul Crețu de la localnicii din Slătinița decembrie 12, 2019 - Ședința de Consiliu local a început cu… Un moment mai aparte. Localnicii din Slătinița au trimis un cadou primarului Crețu in semn de… revoltă. CE a primit edilul: Scandalul dintre primarul Crețu și localnicii nemulțumiți din Slătinița continuă și în prag de sărbători. Ședința de Consiliu Local a început cu un cadou “special” pentru primar....
A început operațiunea PORCUL! Șoferii prinși cu porcul în mașină riscă amenzi și pot rămâne fără animal. VEZI despre ce e vorba: decembrie 12, 2019 - Poliția Română și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început acțiunea PORCUL! Toți cei care vor fi prinși cu porcul în portbagaj riscă să rămână fără el. VEZI ce se întâmplă:
VIDEO: Obiectivele anului 2020, la Zagra. Primarul Dumitru Buşcoiu: „Am fost zgârcit, nu am făcut risipă” decembrie 12, 2019 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, a recunoscut că a fost cam „zgârcit". A reuşit să facă şi economii şi să cumpere din bugetul local mai multe utilaje. Care este obiectivul său pentru anul 2020:
Ce avere a adunat fostul prefect Ovidiu Frenț: acțiuni și dividende de sute de mii de lei decembrie 12, 2019 - Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului, după ce a condus-o timp de aproape trei ani. Venit din mediul privat, fostul prefect se poate lăuda cu o casă, un apartament, dividende și acțiuni în valoare de sute de mii de lei.
FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași! decembrie 12, 2019 - O colindă mai specială va răsuna mâine după-masă pe ulițele din Căian. Colindătorii vor încânta cu glasurile lor. Și așteaptă în schimb produse neperisabile, îmbrăcăminte, etc. Nu pentru ei. Ci pentru cei mai nefericiți de la Centrele de copiii sau bătrâni. Sau alți nevoiași. 
FOTO: Accident pe strada Libertății din municipiu decembrie 12, 2019 - Două persoane au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Libertății din municipiu. 
Aquabis: Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă decembrie 12, 2019 - Două străzi din Beclean rămân azi fără apă potabilă, anunţă cei de la Aquabis. Cât durează remedierea defecţiunii: