FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte

FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte

Filiala județeană a PSD își alege azi conducerea, secretarul etc. Conferința a început la ora 15:00 și la eveniment sunt prezenți inclusiv premierul României și o suită de miniștri.

Orașul întreg a fost „făcut lună și bec” și a fost în forfotă, de dimineață bună. Polițiștii au împânzit orașul, netezind „cărările” pentru una dintre vizitele istorice pentru Bistrița.

Premierul Viorica Dăncilă, președintele executiv PSD, Eugen Teodorovici, secretarul general PSD, Mihai Fifor, vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, dar și alți miniștri ai Guvernului României au ajuns azi în burgul bistrițean.

Această vizită e prilejuită de alegerile din cadrul PSD BN.

Înainte de a ajunge la Cinematograful Dacia, alaiul a vizitat mai multe instituții publice din oraș, dar și Spitalul Județean.

Încă de la ora 14:15, oficialitățile din Guvern, dar și cele din județ, s-au îndreptat spre Cinematograful Dacia, unde, la ora 15:00 a început oficial conferința de alegeri.

Emil Radu Moldovan, președintele PSD BN, va candida singur pentru un nou mandat. Nicolae Moldovan, primarul Becleanului, rămâne încă în cursa pentru funcția de  președinte executiv. Funcția de secretar general, ocupată în prezent de primarul Lechinței, Romeo Florian, precum și cea de trezorier, ocupată de Marius Bor, se vor alege în cadrul CEx, într-o ședintă viitoare.

Astăzi se aleg 11 vicepreședinți dintr-o listă de 11 candidați. Șapte dintre aceștia sunt și în momentul de față pe această funcție, fiind vorba de Camelia Tabără, Daniel Suciu, Mircea Romocea, Cristian Niculae, Iustian Muntean, Bogdan Ivan Gruia și Ioan Deneș. Noile nume ce apar sunt: Paul Știr – primarul comunei Căianu-Mic, Vasile Puica – vicepreședintele CJ BN, Mihaela Ivan – directorul de cancelarie al prefectului și dr. Gabriela Deak – directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

UPDATE 15:30

În seria de speech-uri din timpul formării comisiilor de vot, primul care a luat cuvântul a fost prim vicepreședintele Partidei Romilor. Acesta i-a oferit o distincție președintelui CJ BN, cu ocazia Centenarului Romilor.

„Cerem aceleași lucruri ca și acum 100 de ani. Nu s-au făcut mari progrese, dar nu ne plângem”, a spus acesta râzând.

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, a prezentat raportul de activitate al PSD BN din octombrie 2015 până în iulie 2019. Acesta a făcut publice și investițiile din Bistrița-Năsaud.

„Din 2012 și până în prezent, de când PSD e la conducerea acestui oraș și a județului, avem investiții de 1.3 miliarde euro”, a explicat Radu Moldovan.

Președintele CJ BN a trecut în revistă succint reabilitarea drumurilor județene, dar și din Bistrița, canalizare, investițiile în sănătate etc.

„PSD a stimulat procesul de dezvoltare al României” – a subliniat acesta.

UPDATE 17:15 

Emil Radu Moldovan a fost reales președinte PSD BN, fiind ales în unanimitate, prin vot deschis.

Nicu Moldovan a fost ales în funcţia de președinte executiv, tot prin vot unanim deschis.

Au fost aleşi şi cei 11 vicepreședinți ai organizaţiei. Aceştia sunt Gabriela Deak, Ioan Deneș, Bogdan Ivan, Iusitian Muntean, Marius Niculae, Vasile Puica, Mircea Romocea, Daniel Suciu, Mihaela Ivan, Paul Știr și Camelia Tabără.

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans acum 7 ore - „Poate, poate, apusul de soare e doar răsăritul văzut de la spate… Poate, poate într-o altă viaţă ne vom regăsi. Şi vom învăţa să fim fericiţi, admirând câte două răsărituri pe zi…!" Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans...
FOTO: TRAGIC – Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina într-o curbă acum 9 ore - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în localitatea Ciceu Cristești. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Un alt tânăr a fost rănit.
S-a chefuit la nuntă și a adormit în drum spre casă. Pățaniile șoferului trezit în trafic de Poliție și Ambulanță acum 14 ore - Căldura și alcoolul l-au „dărâmat” pe un șofer de 40 de ani. Acesta a fost găsit dormind în trafic, pe o stradă din Bistrița, cu motorul pornit. Deșteptarea i-au dat-o polițiștii și Ambulanța.
DE CITIT: Miezul nopții în grădina binelui și a răului acum 15 ore - De citit: Miezul nopții în grădina binelui și a răului. Naratorul, un jurnalist din New York, alege să rămână în Savannah, Georgia o vreme pentru a descrie locul și oamenii. Astfel că aproape fiecare locuitor dorește să-l informeze în legătură cu istoria orașului, poveștile vecinilor și, bineințeles, să-i ofere doza necesară de bârfă.
Aquabis: Se sistează apa în Simioneşti şi Monariu acum 16 ore - Aquabis SA îşi informează consumatorii că până luni, 26 august 2019, se sistează apa TOTAL în localităţile Simioneşti şi Monariu.
VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?! acum 17 ore - Poate părea o nebunie: mulţi se îndoiesc că un parc industrial este realizabil într-o comună sau un sat al judeţului. Dar este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud, care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea sa:
Bani mai puțini pentru directorul unui liceu din Bistrița în urma unui control făcut de Curtea de Conturi acum 19 ore - Un liceu din Bistrița a fost luat la puricat de Curtea de Conturi. Totul a pornit de la faptul că directorul era încadrat greșit la plată, astfel că încasa lunar mai mulți bani decât i se cuveneau. Curtea de Conturi a intrat pe fir și l-a lăsat cu mai puțini bani.
Rostul de dimineaţă. O expediţie tulburătoare: Spre centrul pământului. Unde stâncile oftează ameninţător… acum 21 de ore - În timp ce deasupra, bistriţenii de pretutindeni sărbătoreau după puteri – dedesubt doi speologi s-au încumetat să pătrundă din nou în măruntaiele peşterii Tăuşoare. Într-o expediţie tulburătoare care a surprins câteva momente miraculoase...
FOTO: Prea beat la volan ca să mai dea prioritate.. acum O zi - Un accident rutier s-a petrecut în localitatea Rusu Bârgăului. Doi bărbați au fost răniți după ce un șofer prea beat nu a acordat prioritate.
FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…! acum O zi - De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.
VIDEO: Gavrilaș Mureșan și Dorel Cosma sunt de astăzi cetățeni de onoare! acum O zi - Două personaje semnificative pentru municipiul Bistrița au devenit astăzi cetățeni de onoare! Celor doi bărbați le-a fost acordat acest titlu astă-seară, într-o ceremonie premergătoare concertelor de la Târgul Mare al Bistriței.
FOTO: Donații pentru Pompierii bistrițeni din partea partenerilor germani acum 2 zile - În zi de sărbătoare pentru orașul nostru, pompierii bistrițeni au primit în dar o serie de autospeciale de intervenție și echipamente specifice pompierilor. Acestea au fost donate de mai multe unități de pompieri din Germania, partenerii salvatorilor bistrițeni.
Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița implicat într-un accident în județul Sălaj acum 2 zile - Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița a fost implicat într-un accident în județul Sălaj, în drum spre casă. Un autoturism ar fi intrat cu viteză într-o curbă, iar autocarul a lovit un cap de pod.
Și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Cum a fost pedepsită bistrițeanca inconștientă acum 2 zile - O bistrițeancă și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Aceasta a fost găsită la câțiva kilometri buni de casă, de către polițiștii locali. După ce au dus-o acasă, agenții au și „pedepsit-o” pe mama acesteia:
Munții Călimani, cea mai populară destinație a weekendului pentru sportivi. Via Maria Theresia la ediția cu numărul VI acum 2 zile - Locul de întâlnire pentru sportivi weekendul acesta este Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din munții României. Munții Călimani găzduiesc cea de-a VI-a ediție a competiției care a reunit 850 de sportivi din țară și din străinătate.