FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte

FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte

Filiala județeană a PSD își alege azi conducerea, secretarul etc. Conferința a început la ora 15:00 și la eveniment sunt prezenți inclusiv premierul României și o suită de miniștri.

Orașul întreg a fost „făcut lună și bec” și a fost în forfotă, de dimineață bună. Polițiștii au împânzit orașul, netezind „cărările” pentru una dintre vizitele istorice pentru Bistrița.

Premierul Viorica Dăncilă, președintele executiv PSD, Eugen Teodorovici, secretarul general PSD, Mihai Fifor, vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, dar și alți miniștri ai Guvernului României au ajuns azi în burgul bistrițean.

Această vizită e prilejuită de alegerile din cadrul PSD BN.

Înainte de a ajunge la Cinematograful Dacia, alaiul a vizitat mai multe instituții publice din oraș, dar și Spitalul Județean.

Încă de la ora 14:15, oficialitățile din Guvern, dar și cele din județ, s-au îndreptat spre Cinematograful Dacia, unde, la ora 15:00 a început oficial conferința de alegeri.

Emil Radu Moldovan, președintele PSD BN, va candida singur pentru un nou mandat. Nicolae Moldovan, primarul Becleanului, rămâne încă în cursa pentru funcția de  președinte executiv. Funcția de secretar general, ocupată în prezent de primarul Lechinței, Romeo Florian, precum și cea de trezorier, ocupată de Marius Bor, se vor alege în cadrul CEx, într-o ședintă viitoare.

Astăzi se aleg 11 vicepreședinți dintr-o listă de 11 candidați. Șapte dintre aceștia sunt și în momentul de față pe această funcție, fiind vorba de Camelia Tabără, Daniel Suciu, Mircea Romocea, Cristian Niculae, Iustian Muntean, Bogdan Ivan Gruia și Ioan Deneș. Noile nume ce apar sunt: Paul Știr – primarul comunei Căianu-Mic, Vasile Puica – vicepreședintele CJ BN, Mihaela Ivan – directorul de cancelarie al prefectului și dr. Gabriela Deak – directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

UPDATE 15:30

În seria de speech-uri din timpul formării comisiilor de vot, primul care a luat cuvântul a fost prim vicepreședintele Partidei Romilor. Acesta i-a oferit o distincție președintelui CJ BN, cu ocazia Centenarului Romilor.

„Cerem aceleași lucruri ca și acum 100 de ani. Nu s-au făcut mari progrese, dar nu ne plângem”, a spus acesta râzând.

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, a prezentat raportul de activitate al PSD BN din octombrie 2015 până în iulie 2019. Acesta a făcut publice și investițiile din Bistrița-Năsaud.

„Din 2012 și până în prezent, de când PSD e la conducerea acestui oraș și a județului, avem investiții de 1.3 miliarde euro”, a explicat Radu Moldovan.

Președintele CJ BN a trecut în revistă succint reabilitarea drumurilor județene, dar și din Bistrița, canalizare, investițiile în sănătate etc.

„PSD a stimulat procesul de dezvoltare al României” – a subliniat acesta.

UPDATE 17:15 

Emil Radu Moldovan a fost reales președinte PSD BN, fiind ales în unanimitate, prin vot deschis.

Nicu Moldovan a fost ales în funcţia de președinte executiv, tot prin vot unanim deschis.

Au fost aleşi şi cei 11 vicepreședinți ai organizaţiei. Aceştia sunt Gabriela Deak, Ioan Deneș, Bogdan Ivan, Iusitian Muntean, Marius Niculae, Vasile Puica, Mircea Romocea, Daniel Suciu, Mihaela Ivan, Paul Știr și Camelia Tabără.

FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.
Salvează chiar TU viața celui drag ție! ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor! octombrie 16, 2019 - Ziua Europeană a Resuscitării e sărbătorită de câțiva ani încoace, accentuând importanța cunoașterii acestui protocol! Într-o clipită, inima celui drag nouă se poate opri. Dar dacă i se aplică manevrele de resuscitare imediat, șansele de supraviețuire sunt mult mai mari. ÎNVAȚĂ să resuscitezi, să acorzi primul ajutor!
DEZASTRU la spitalele de psihiatrie din țară! Cum stă treaba la Bistrița și Beclean: octombrie 16, 2019 - Spitalele de psihiatrie din țară au fost luate la puricat de direcțiile de sănătate publică, la ordinul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Unele spitale din țară au grad de ocupare și de 170%. Cum stă treaba la Bistrița.
FOTO/VIDEO. Neobişnuit şi răscolitor concert: Eduard Kunz şi Yuri Medianik au umplut până la refuz Sinagoga octombrie 16, 2019 - Neobişnuit şi răscolitor concert, ieri seară, la Singogă: pianistul Eduard Kunz s-a prezentat din nou impecabil în faţa melomanilor din Bistriţa. De data aceasta într-o neobişnuită formulă, alături de violonistul şi acordeonistul Yuri Medianik
A luat bani să facă să dispară amenzi de circulație! Polițist bistrițean reținut, după ce a fost prins în flagrant octombrie 16, 2019 - Un polițist bistrițean a fost reținut, după ce ieri a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție, în timp ce lua 200 de lei pentru a face să dispară abateri la regimul rutier.
INCREDIBIL: Cum se spală pe mâini Suciu, Pană și Deneș când e vorba de efectele Legii recursului compensatoriu. Simionca se dă lovit octombrie 16, 2019 - O constănțeancă a trimis o scrisoare dureroasă parlamentarilor ce au votat legea recursului compensatoriu. Aceasta le spunea că părinții ei au fost omorâți de un recidivist. Parlamentarii bistrițeni nu știu nimic despre scrisoare. Iar justificarea votului dat pentru această lege e de-a dreptul…incredibilă.
De ce a ajuns cel mai mare producător de materiale de construcții din țară să „evite” lucrările pe fonduri europene octombrie 16, 2019 - Grupul Teraplast este cel mai mare producător de materiale de construcții din țară. Cu toate acestea, bistrițenii au ales să își reducă dependența de proiectele pe fonduri europene. Cum explică directorul companiei această alegere:
Guvernul demis a împărțit din pix 30 de milioane de lei în județ. Cum au fost distribuiți banii: octombrie 16, 2019 - 30 de milioane  din 1,4 miliarde de lei. Atât primește județul Bistrița-Năsăud pentru asigurarea  tuturor  cheltuielile secţiunii de funcţionare a bugetelor locale. Din 58 de comune doar 34 au primit bani, lozul câștigător fiind tras de municipiul Bistrița: 10 milioane de lei.
FOTO: Tragedie evitată la Măgheruș datorită mobilizării localnicilor octombrie 16, 2019 - Un coș de fum necurățat a produs un incendiu, aseară, în Șieu Măgheruș. Mobilizarea localnicilor a dus la evitarea unei tragedii. 
VIDEO INEDIT! Proful care și-a amenajat o clasă pentru meditații în propria casă, subiect de documentar octombrie 15, 2019 - Dorin Ioniță, profesorul de matematică ce a ieșit din sistem în urmă cu 10 ani și și-a amenajat în propria casă o clasă pentru meditații, a ajuns subiect de documentar. Filmul este realizat tot de un bistrițean, Alex Brendea, și urmează să fie prezentat la un festival de film. Are 54 de ani și a...
Au străbătut mii de kilometri ca să pună umărul la un proiect din județul nostru! GRATUIT! octombrie 15, 2019 - Un proiect de suflet al românilor, și al bistrițenilor deopotrivă, a atras și străini. Au venit tocmai din Regatul Unit pentru a pune umărul la ridicarea depoului și vopsirea mocăniței.
Au băut până s-au ales cu dosare penale! octombrie 15, 2019 - Cu alcoolul nu se face casă bună! Și nici nu iei decizii înțelepte! Ieri, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a doi bărbați. Infracțiunile făcute de aceștia au la bază consumul de alcool.
Economiile copiilor puse la dispoziția Guvernului? Nu și în Bistrița-Năsăud: octombrie 15, 2019 - Conturile Junior, programul prin care Guvernul sprijină românii să economisească pentru copiii lor până la vârsta majoratului, nu prea au succes în Bistrița-Năsăud. Județul nostru se numără printre cele cu numărul cel mai mic de aplicanți.