Ioan Turc: PNL cere, de urgență, Alertă copil, închisoare pe viață și brățări la glezne!

Ioan Turc: PNL cere, de urgență, Alertă copil, închisoare pe viață și brățări la glezne!

Liderul liberalilor bistrițeni a criticat dur, într-o conferință de presă, modul în care PSD a încurajat infracționalitatea și violența. Ioan Turc a explicat că PNL cere de urgență abrogarea recursului compensatoriu. Și au și trei propuneri legislative ce ar trebui implementate IMEDIAT.

Tot mai multe infracțiuni, și acte de violență, au loc atât la nivel local, cât și național. În acest context, liderul PNL BN, Ioan Turc, a criticat modul în care PSD a încurajat infracționalitatea și violența.

„Creșterea nivelului de violență în societate, îndeosebi asupra copiilor, ne obligă să vedem cauzele acestui fenomen. PSD a slăbit forța poliției prin subfinanțare, prin amestecul grosolan în activitatea acestei instituții și prin scoaterea din sistem a cadrelor la vârste halucinante, circa 40 de ani. Propunerea PSD pentru ministrul de interne, Daniel Chirilă, a ieșit în rezervă la vârsta de 39 de ani. PSD a tolerat corupția din sistem. Proliferarea rețelelor de exploatare sexuală a minorilor nu este posibilă fără complicitatea unor oameni importanți din poliție și din serviciile de informații. Cazul Caracal este emblematic”, a declarat liberalul.

Ioan Turc a explicat că PSD a facilitat întoarcerea pe stradă a peste 20.000 de infractori periculoși, în doar doi ani de zile. Acest lucru a fost posibil prin legea recursului compensatoriu.

În acest context, liberalul a explicat că PNL a venit cu unele solicitări urgente.

CE propune PNL – în regim de urgență:

  1. Abrogarea recursului compensatoriu – propunere depusă încă din ianuarie 2019
  2. Trei proiecte legislative:
    1. Alertă copil – reglementează implicarea cetățenilor și mass-media în efortul de căutare a copiilor dispăruți. Informațiile despre copilul dispărut vor fi trimise prin SMS pe o anumită arie de căutare și prin canalele de informare mass-media, gratuit, cu o anumită recurență; „În acest an, peste 28.000 de dispariții de copii au fost sesizate poliției”- a declarat Ioan Turc.
    2. Cu o modificare a codului penal, se propune închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor săvârșite cu violență, îndeosebi cele asupra femeilor și copiilor
    3. Reglementarea măsurii executării la domiciliu a pedepsei prin supraveghere cu brățară electronică

 

 

GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos:
FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe noiembrie 14, 2019 - Cel mai violent incendiu din ultimii ani, înregistrat în județul nostru a avut loc la miezul nopții. Patru case din localitatea Șanț s-au făcut scrum. 15 persoane care locuiau în casele cuprinse de flăcări au rămas pe drumuri.
ȘOC și GROAZĂ la Căminul de bătrâni: Un bunic a înjunghiat un alt bunic noiembrie 13, 2019 - Un incident grav a avut loc azi la Căminul de Bătrâni din Bistrița. Un bunic l-a înjunghiat pe altul, în zona pieptului. Victima, de 73 de ani, a ajuns la spital. În această după-masă, un echipaj medical și unul al poliției au fost solicitate să intervină la un conflict finalizat cu înjunghieri, la Căminul de...
Purtată de „aripile dragostei” la sute de km distanță! Unde a fost găsită o minoră dispărută de acasă: noiembrie 13, 2019 - O copiluță din Dumitra a plecat de acasă, luni. Ieri, mama fetei i-a anunțat dispariția. Polițiștii au găsit-o rapid. O purtaseră ”aripile dragostei” la 400 de km distanță!
FOTO: I s-a aprins mașina la care lucra noiembrie 13, 2019 - Un bistrițean făcea reparații la mașina unui prieten. La un moment dat, la compartimentul motor a izbucnit un incendiu. A fost nevoie de intervenția pompierilor. 
Michael Anders-Kraus, unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, a plecat la cer noiembrie 13, 2019 - Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.
ZVONOTECĂ: Cine-i pesedist, prieten cu sașii și n-a votat-o pe Dăncilă?! noiembrie 13, 2019 - De multe poți să-l acuzi pe primarul Ovidiu Crețu, dar nu de lipsa eleganței și că ar face ceva împotriva credințelor sale. Cum a evitat, elegant și determinat cum îl știm, să o voteze pe prima femeie președinte a PSD ca președinte al României, vă spunem noi...
Elevi, vi se mai pregătește ceva! Noul ministru al educației taie discipline din programa școlară noiembrie 13, 2019 - Elevii au primit o veste bună luna trecută. Timpul petrecut la școală ar putea fi redus. În completarea scăderii numărului de ore, noul ministru al educației vrea și tăierea de discipline.
Aquabis: O stradă din Bistriţa, fără apă potabilă, pentru câteva ore noiembrie 13, 2019 - O stradă din municipiul Bistriţa rămâne fără apă  potabilă azi, pentru câteva ore, anunţă cei de la Aquabis:
SPAIMA ȘOSELELOR! Fostul preot Cristian Pomohaci adună „premii” peste premii de la Rutieră noiembrie 13, 2019 - Fostul preot Cristian Pomohaci bate țara în lung și în lat pentru a ajunge la evenimentele la care este invitat și care îi aduc venituri substanțiale. Se pare că acesta nu prea respectă legislația rutieră și face colecție de sancțiuni de la agenții de la Rutieră.
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! noiembrie 13, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: aici va poposi unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni americani care a copilărit la Teaca şi care va oferi bistriţenilor, alături de profesorul Academiei de muzică din Amsterdam – un recital de excepţie:
SURPRIZĂ! Foștii șefi ai Poliției Bistrițene, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, și-ar putea afla pedeapsa înainte de Moș Nicolae noiembrie 13, 2019 - Foștii șefi ai Poliției Bistrițene și-ar putea afla pedeapsa peste exact o săptămână. Judecătorii ar putea veni cu o soluție în acest caz, după aproape 5 ani, zeci de martori audiați și aproape 50 de termene de judecată.
Președintele Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție pe judecătoarea Corina Iacob, după ce aceasta a fost condamnată noiembrie 13, 2019 - Corina Iacob a fost condamnată luna trecută la doi ani și 8 luni de închisoare cu supendare, după ce a luat mită de la fostul secretar de stat Ovidiu Puțura. Președintele României Klaus Iohannis a eliberat-o din funcție, ieri, printr-un decret.
O girafă, noua achiziție a Spitalului Județean! noiembrie 13, 2019 - Un aparat ultra performant a ajuns ieri la Spitalul Județean. E vorba de un radiograf mobil, care seamănă cu o girafă. Această achiziție este foarte importantă pentru pacienții imobilizați.
INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: