JYSK va sprijini proiectele Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț în noul an școlar

JYSK va sprijini proiectele Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț în noul an școlar

JYSK România continuă colaborarea cu Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț din Bistrița și susține financiar, pentru al doilea an, terapiile copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA).

În noul an școlar, Centrul Micul Prinț a demarat un proiect de extindere al centrului, care presupune un spațiu în care va fi amenajat un centru respiro și săli pentru a prelua noi beneficiari, aflați de mai bine de un an pe listele de așteptare ale centrului.

Existența Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț este posibilă exact datorită bunătății și dorinței de a ajuta a multor oameni. Începând cu părinții care și-au dedicat viețile pentru copii lor autiști până la profesori, prieteni, sponsori și terapeuții care fac tot ce le stă în puteri pentru a le oferi beneficiarilor un grad de funcționalitate cât mai ridicat. O casă – așa cum descriu beneficiarii centrului – în care se simt cu toții, împreună, în siguranță.

În ultimii doi ani, alături de noi au fost partenerii noștri de la JYSK România, care au înțeles esența demersului nostru social: un viitor mai bun pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist. Și într-o lume așa cum o visăm educația are un rol crucial. Rezultatele muncii noastre de terapie se văd în numărul de copii integrați în învățământul de masă. Copii cărora sistemul școlar, așa cum e el, nu le-ar fi dat nici o șansă de integrare.

Așadar, împreună cu partenerii de la JYSK, ne bucurăm de începerea unui nou an școlar la Micul Prinț cu 18 preșcolari, 10 elevi în ciclul primar, 3 elevi integrați în ciclul gimnazial și 3 elevi cu TSA care au fost admiși la licee și doi absolvenți. Integrarea școlară reprezintă începutul unei vieți normale pentru sutele de beneficiari direcți și indirecți ai serviciilor noastre. E visul oricărui părinte și șansa oricărui copil.  Însă pentru a ajunge aici, copiii fac mii de ore de terapie nesusținută financiar de stat. Accesul la terapie depinde de resurse, noroc și oameni care cred în investițiile pe termen lung în alți oameni”, spune Ana Dragu, fondatoarea Centrului Micul Prinț.

Colaborarea dintre Micul Prinț și compania scandinavă a demarat anul trecut, când JYSK a mobilat și amenajat complet spațiul Centrului Micul Prinț, astfel încât beneficiarii centrului – copiii și familiile lor – să aibă un spațiu cald și primitor în care să desfășoare orele de terapie.

Apreciem foarte mult eforturile pe care specialiști de la Micul Prinț le fac pentru îmbunătățirea vieții copiilor cu tulburări din spectrul autist și pentru integrarea acestora. De când lucrăm împreună am văzut că, prin muncă și dedicare, prin multe ore de terapie, cu susținerea specialiștilor, acești copii pot duce o viață obișnuită, în școli de masă, alături de ceilalți elevi”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

În anul școlar 2019-2020, Centrul Micul Prinț va continua eforturile de promovare a integrării copiilor diagnosticați cu TSA în învățământul de masă. Unul dintre proiectele importante ale Centrului este reprezentat de Premiile Antidiscriminare “Învăţăm împreună”, care premiază cadrele didactice care integrează copii cu tulburări din spectrul autist în învăţământul de masă.

VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni octombrie 22, 2019 - Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.
Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni octombrie 22, 2019 - Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.
Se întâmplă în Bistrița-Năsăud: Fetiță de 7 ani trimisă acasă de la dispensarul școlar cu mâna ruptă în două locuri octombrie 22, 2019 - O fetiță de 7 ani a fost trimisă astăzi acasă, cu profesorul de sport, după ce și-a rupt mâna în două locuri, în urma unei căzături. După incident, fetița a ajuns la dispensarul școlar, de unde a fost trimisă acasă și nu la spital, cum ar fi trebuit.
ALEGERI 2019: PSD se opune politicilor de austeritate anunțate de Orban și PNL octombrie 22, 2019 - PSD se opune politicilor de austeritate anunțate deja de Orban și PNL și nu participă la ședința de plen pentru învestirea guvernului Orban!
VIDEO: O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, în premieră, la Bistriţa! octombrie 22, 2019 - O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, cu personaje mitice şi seducătoare dansuri ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute la Bistriţa. Mai mult, am avut parte şi de câteva experienţe sonore cu adevărat spectaculoase!
Pedeapsă cu EXECUTARE pentru un fost examinator auto. Despre cine este vorba: octombrie 22, 2019 - Dacă până acum angajații de la Permise Auto care au fost prinși cu mită au scăpat de gratii cu pedepse fără executare, unul dintre ei nu a fost atât de norocos. Trimis în judecată în două dosare, acesta s-a ales cu doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre cine este vorba:
O cunoașteți?? A furat geanta unei cliente! Sunați la 112 dacă aveți informații! octombrie 22, 2019 - Un furt a avut loc vineri, în incinta unui magazin din Bistrița. În timp ce o clientă proba ceva, geanta cu actele, banii și telefonul i-au fost sustrase de o altă femeie. UPDATE: Hoaţa a fost identificată de polişişti.
VIDEO – Minora ce ar fi fost răpită de unchiul său a fost găsită! UNDE era: octombrie 22, 2019 - Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au căutat ieri minora dispărută. Alerta a fost dată ca și răpire, deoarece fata a fost văzută ultima dată plecând cu unchiul ei. Azi-noapte, oamenii legii au găsit-o. Unchiul ei a fost audiat. UNDE se aflau cei doi:
S-a pus cu polițiștii și acum va da cu subsemnatul, periodic, la IPJ! octombrie 22, 2019 - Un tânăr din Sîngeorz a fost reținut de polițiști după ce a încălcat mai multe reguli. Acum, pentru 60 de zile, va trebui să dea cu subsemnatul la sediul IPJ BN. CUM s-a întâmplat totul:
Limitatoare de viteză într-o comună de pe Valea Bârgăului. AFLĂ unde octombrie 22, 2019 - Primăria unei comune de pe Valea Bârgăului pune piciorul în prag și e hotărâtă să lupte cu vitezomanii care circulă pe drumurile din comună. Astfel, autoritatea locală va monta limitatoare de viteză.
Aquabis Bistriţa: Avarie în Rebrişoara! Este afectată toată partea de jos a satului octombrie 22, 2019 - Începând de ieri seară, în Rebrişoara s-a sistat apa potabilă. Au fost afectate străzile Ulița Morii, Primăriei precum și toată partea de jos a satului. Când se reia difuzarea apei potabile:
Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie octombrie 22, 2019 - Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.
Și-a răpit nepoata minoră! Zeci de polițiști îi caută! Dacă-i vedeți, sunați urgent la 112! octombrie 21, 2019 - Zeci de polițiști s-au mobilizat în căutarea Dariei! O copilă de 13 ani a fost văzută ultima dată alături de unchiul ei, care i-a propus să îl însoțească. Apoi, zici că ar fi intrat în pământ. Dacă-i vedeți, sunați URGENT la 112.
Din instructor de dansuri l-ați făcut senator! Acu nici nu mai joacă pentru bani, stă pitit și ia indemnizația octombrie 21, 2019 - Poate nu știați, poate v-a scăpat sau poate ați uitat de când nu l-ați văzut... Dar Ioan Simionca este unul dintre cei șase parlamentari din Bistrița-Năsăud, mai exact unul din cei doi senatori ai județului în care ne ducem traiul. Aflați despre el că e bine sănătos, deși n-a prea fost văzut și auzit în ultima vreme.
VIDEO: Grigore Leşe a comparat un loc din Bistriţa-Năsăud cu Elveţia! octombrie 21, 2019 - Invitat zilele trecute la Bistriţa, pentru a participa la un spectacol de folclor tradiţional – artistul Grigore Leşe a recunoscut că un anumit loc din judeţul nostru l-a făcut să se simtă ca în Elveţia!