REMARCABIL! 10 școli din județ ajutate de specialiști ai mediului de afaceri. Un gigant din industria IT, implicat în proiect

REMARCABIL! 10 școli din județ ajutate de specialiști ai mediului de afaceri. Un gigant din industria IT, implicat în proiect

Peste 100 de școli din țară și 10 din județ vor fi susținute în următorul an de mediul de afaceri și ONG-uri. Acestea au fost alese să facă parte din prima alianță ce-și propune să tranforme educația în școlile românești. Care sunt și cum vor fi ajutate unitățile de învățământ:

114 școli din România vor primi asistență în anul școlar 2019 – 2020 din partea oamenilor de afaceri și a organizațiilor neguvernamentale. În spatele proiectului Edu Networks se află prima alianță din care fac parte 9 ONG-uri și oameni de afaceri, ce-și propun să transforme educația în școlile românești.

Potrivit Hotnews.ro, școlile intrate în program vor fi ajutate și în următorii 4 ani și vor lucra cu mentori și facilitatori profesioniști pentru a crește calitatea educației. 68 de experți educaționali și 50 de mentori din mediul de afaceri s-au implicat în proiect și vor sprijini aceste școli. Fondatorul acestui proiect este tocmai CEO-ul Bitdefender, Florin Talpeș.

„Noi suntem obișnuiți să lucrăm cu proiecte pe termen lung. Și de aceea ne propunem ca pentru cel puțin următorii 5 ani să transformăm 500 de școli. (…) În mediul economic, la început a fost o constatare, dar cu timpul a devenit disperare că absolvenții pe care îi primim nu sunt bine pregătiți. Și de aceea ne implicăm cât mai devreme pentru ca la final absolvenții să fie bine pregătiți”, a precizat Florin Talpeș CEO-ul Bitdefender, citat de hotnews.ro.

Printre cele peste 100 de școli incluse în program se numără și 10 din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre Școala Gimnazială „Grigore Silași” și Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” și Liceul de Muzica „Tudor Jarda” din Bistrița, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” și Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sîngeorz Băi, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva, Școala Gimnazială Tureac și Școala Gimnazială „Nicolae Drăganu” din Zagra.

 

 

 

TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos: