VIDEO: DEVASTATOR! Focul le-a mistuit ieri casa… Acum au nevoie de ajutorul nostru!

VIDEO: DEVASTATOR! Focul le-a mistuit ieri casa… Acum au nevoie de ajutorul nostru!

O familie din Șieu-Măgheruș a rămas fără adăpost după ce flăcările i-a mistuit casa! Este vorba de familia Hangan, care numără nu mai puțin de 9 membri. Până și porcul din grajd a ars, așa că orice ajutor este binevenit pentru ei şi pentru a-şi reconstrui casa!

Reporterii Bistrițeanul.ro au făcut astăzi o vizită familiei Hangan. Pe drum am întâlnit unul dintre copii, care ducea două sticle de apă spre casă… Tăcut,timid și ascultător, ne-a îndrumat către locul incendiului.

Ceea ce era odată „acasă” acum este praf și pulbere… Din cauza unor baloți, 600 la număr, plasați prea aproape de casă și grajd.

Totul s-a petrecut în jurul orei 18 când baloții au luat foc, flăcările extinzându-se până la casă și grajd. A ars de viu inclusiv un porc de 100 de kilograme! Celelalte animale ale familiei erau în câmp. 

Jumătate de oră a trecut până când pompierii au ajuns la fața locului, după ce familia a sunat de două ori la 112. De asemenea, au trecut alte două ore până focul a fost stins complet, conform familiei Hangan.

Câțiva dintre copii vor începe în curând școala, dar va fi greu pentru părinți să le cumpere rechizite și să-i trimită la școală, când ei nici măcar un cămin stabil nu mai au…

Momentan își petrec nopțile în căminul cultural din sat. Primarul le-a promis, de asemenea, ajutor și materiale de construcții pentru a-și putea reface casa.

Lacrimi și suspine…

Nenorocirea a lăsat în stradă doi părinți cu șapte copii care au vârste cuprinse între 4 și 20 de ani. Băiatul cel mare al familiei a lucrat în Germania o bucată de vreme pentru a-și câștiga pâinea. 

Tatăl, Ionel Hangan, nu are un loc de muncă stabil, muncind cu ziua prin sat. Celelalte venituri ale familiei constau în pensia de nevăzător a mamei și în alocațiile copiilor minori.

Lacrimi și suspine… atât a rămas în urma zilei de ieri. Tot ce au reușit să salveze au fost actele și butelia de gaz. Au locuit în acea casă șapte ani de zile – care s-a făcut scrum în câteva minute.

Pe doamna Lucreția Hangan o găsiți la numărul de telefon 0758 722 760 și o puteți ajuta cu absolut orice – de la bani până la haine, alimente sau materiale de construcții!

VIDEO: Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele, de Crăciun, la Maieru! noiembrie 21, 2019 - Un invitat de seamă, care să înnobileze sufletele locuitorilor din Maieru, va concerta în localitate, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Apelul primarului Vasile Borş către politicieni:
Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.