VIDEO: Sorin Pop, bistrițeanul ce luptă de unul singur să pună Bistrița pe podium la competițiile de motociclism

VIDEO: Sorin Pop, bistrițeanul ce luptă de unul singur să pună Bistrița pe podium la competițiile de motociclism

E îndrăgostit de motociclism de când se știe. E dependent de adrenalină. Dar vrea să facă și orașul nostru cunoscut la competițiile de profil. Din păcate, luptând de unul singur, e greu, chiar dacă obține rezultate bune. „Cu siguranță dacă aș avea susținerea necesară, aș ajunge sus”, a spus Sorin Pop.

Astăzi își face bagajele, iar mâine o pornește singur la drum spre Adâncata, acolo unde în weekend se desfășoară Campionatul României la Motociclism.

Sorin Pop e un bistrițean îndrăgostit de motocicletă și tot ce ține de competițiile de profil. E dependent de adrenalină, așa cum singur recunoaște, și nu poate sta deoparte de piste sau de… două roți.

Deși a făcut o pauză în domeniu, acum trei ani, pista l-a chemat din nou, s-a antrenat și a reintrat „în ring”. A câștigat locuri chiar foarte bune, poziționându-se, anul trecut, pe locul 8 din cei 49 de concurenți la Campionatul European de motociclism.

„La Campionatul Național de anul trecut am ocupat locul 5. După ce s-au premiat primele trei locuri, numa’ mi-am auzit numele strigat. Nu știam ce se întâmplă. Ceilalți concurenți mi-au oferit un premiu pentru faptul că m-am dus să mă bat cu ei pe circuit, deși am fost de unul singur. Au fost uimiți”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, motociclistul Sorin Pop.

Deși are un Suzuky din 2007, mult inferior celorlalte motoare de pe circuite, Sorin Pop nu se lasă. Deoarece nu are sponsori, nu are echipă, ci se zbate de unul singur, și-a făcut tot felul de improvizații, ca să poată să se descurce singur, să reducă timpii pe pistă etc.

„În timpul cursei mă schimb din concurent în mecanic și înapoi. E greu să nu ai o echipă, să nu ai un mecanic, să nu ai sponsori. Totul costă bani. De la participare la echipamentul special pentru astfel de concursuri. Prețurile pentru piesele necesare pentru competiții sunt și de câte trei, patru ori mai mari decât pentru o piesă obișnuită. Merg singur, risc mult”, a mai spus bistrițeanul.

Anul trecut a reușit să solicite finanțare printr-un proiect depus la Primăria Bistrița. Și-a mai recuperat din costuri. Speră să reușească și anul acesta. Pentru competiția din acest weekend, are un singur susținător financiar, dar merge tot singur. Competiția va fi transmisă live, iar Sorin speră să obțină un scor bun.

E încrezător, fiind sigur că dacă ar avea susținerea necesară, ar ajunge sus și Bistrița ar fi un nume cunoscut în competițiile de motociclism, în întreaga lume:

 

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.