13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

10 MOTIVE pentru care merită să direcționezi 3,5% din impozit către Centrul „Micul Prinț”

Nu există nici un alt centru în Bistrița care să ofere terapii de grup pentru tinerii și adulții cu tulburări din spectrul autist. Centrul Micul Prinț oferă șanse reale tinerilor și adulților care – după terminarea școlii nu au abilități de viață independentă și muncă.

Acum puteți să sprijiniți și voi activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistrița. De ce? Pentru că merită…!

10 motive pentru care merită să direcționați 3,5% din impozit către Centrul „Micul Prinț”:

1. Pentru că peste jumătate din copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist și alte tulburări de neurodezvoltare beneficiază de servicii de terapie și sociale în cadrul Centrului Micul Prinț. În timp ce alte câteva zeci sunt permanent pe lista de așteptare din lipsă de fonduri. Acești copii pierd timp prețios și șansa la o viață normală, pentru că nu au acces la terapie de recuperare specializată.

2. Pentru că nu există nici un alt centru în Bistrița care să ofere terapii de grup pentru tinerii și adulții cu tulburări din spectrul autist care după terminarea școlii nu au abilități de viață independentă și muncă. Centrul Micul Prinț a început să dezvolte aceste servicii oferind șanse reale tinerilor și adulților cu dizabilități pe care altfel nu îi veți vedea niciodată în comunitate. Soarta lor este să ajungă închiși pe viață în instituții unde nu doar că ar fi izolați pentru totdeauna, ci și complet pierduți, etichetați ca irecuperabili.

3. Pentru că zeci de familii greu încercate sunt implicate în funcționarea și dezvoltarea centrului de autism și pentru ei serviciile conexe actului medical oferite aici sunt esențiale. La fel de esențiale ca tratamentul medicamentos. Doar că nedecontate de stat.

Centrul Micul Prinț a creat servicii, a schimbat legi și luptă în continuare împotriva discriminării

4. Pentru că Centrul MICUL PRINȚ facă treaba statului cu fonduri infinit mai mici, obținute exclusiv din sponsorizări și donații. A creat servicii, a schimbat legi și luptă în continuare împotriva discriminării pe criterii medicale.

5. Pentru că terapeuții centrului sunt supraspecializați în autism, sunt aleși cu grijă, formați și supervizați.

6. Pentru că oamenii care obțin zi de zi progrese cu beneficiarii centrului își fac meseria cu pasiune, dăruire și dragoste.

7. Pentru că familiile copiilor diagnosticați cu autism au parte aici, gratuit, de psihodiagnostic, consiliere, suport și cursuri de formare specializate.

8. Pentru că este singurul centru care abordează familia copilului și adultului cu dizabilități integral și oferă toate tipurile de suport 24/24, inclusiv pentru cazurile sociale.

9. Pentru că este singurul centru care a creat o rețea școlară, cu accent pe formarea cadrelor didactice din învățământul de masă, astfel încât fiecare copil să fie integrat cu însoțitori școlari specializați și formați.

10. Pentru că Micul Prinț este o mare familie care are nevoie de tine și din care poți face parte și tu, schimbând în bine viitorul copiilor diagnosticați cu autism.

Iată cum puteți sprijini și voi activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistrița:

  • Persoanele juridice pot descărca și completa Formularul 200
  • Persoanele fizice pot completa Formularul 230.

Astfel direcționați 3,5% din impozit către Centrul Micul Prinț.

Dați o mână de ajutor și dacă donați pur și simplu 15 sau 50 de lei, sau dacă trimiteți prin SMS cuvântul TERAPIE la numărul 8844.

Cei care doresc să sprijine activitatea Centrului Micul Prinț găsesc toate detaliile AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...