16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

INCREDIBIL: AJOFM BN a închis ușa în nas șomerilor! Paznicul ține locul funcționarilor

Deși pare greu de crezut, unele instituții ale statului și-au închis pur și simplu ușile, folosindu-se de pandemie. Este cazul AJOFM, unde doar gardianul de la intrare mai comunica. Restul se face la telefon sau online, spre disperarea celor nefamiliarizați cu Internetul.

Dacă aveți treabă la AJOFM și nu prea sunteți familiarizați cu Internetul aveți ghinion. Instituția pare să-și fi închis ușile încă de anul trecut, de la început de pandemie.

Practic, cei care merg cu diferite probleme la AJOFM sunt întâmpinați de gardian. Acesta îi ajută cu informații când se pricepe și uneori să mai completeze formulare și să le depună în cutiuțe speciale.

Nici măcar șomerii care trebuie să se prezinte periodic la instituție pentru vize nu mai calcă în AJOFM. Totul se desfășoară la telefon. Omul sună și funcționarul îi caută dosarul și îi pune ștampila. De căutarea unui loc de muncă nu poate fi vorba în condițiile acestea…

Acest lucru este confirmat și de către șefa AJOFM, Otilia Râpan, care susține că în nicio instituție din județ nu se poate intra. Aceasta mai spune că funcționarii mai ies și afară la cetățeni când sunt solicitați.

„Nicăieri nu se poate intra în instituții. Noi ieșim toți colegii afară dacă cineva ne solicită. Toată lumea își primește banii, toate documentele se pot depune online. Pentru cei care nu se descurcă avem cutiuțe pentru fiecare document, unde le lasă, iar la final de zi le luăm. Nu este nicio problemă, am lucrat foarte bine așa. Cu ușile închise am plătit toate măsurile date de Guvernul Orban.”, a precizat Otilia Râpan, vizibil iritată de telefonul jurnaliștilor de la Bistrițeanul.ro.

Ca o comparație, AJPIS BN a lăsat deschisă o încăpere pentru relațiile cu publicul. Mai mult, la solicitare funcționarii ies din birouri și ajută cetățenii care au diferite nelămuriri și probleme.

L-am întrebat pe prefectul Stelian Dolha cât de normal este ca instituțiile să-și închidă ușile total, sub pretextul pandemiei. Mai ales că incidența în județ a scăzut considerabil:

„Nu știam despre chestia asta. O să verific să văd despre ce e vorba. Nu este normal așa ceva”, a declarat Stelian Dolha pentru Bistrițeanul.ro

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. In calitate de functionar public in cadrul A.J.O.F.M. Bistrita Nasaud consider ca este de datoria mea sa aduc urmatoarele clarificari: relatia cu cetatenii se desfasoara in conditiile specifice starii de alerta. Comunicarea se realizeaza permanent prin diferite mijloace-online cu cei care au posibilitatea, telefonic si direct. Accesul publicului se face sub indrumarea agentului de securitate care anunta pe fiecare angajat in functie de natura solicitarilor. Informatiile sunt furnizate de catre personalul calificat. Majoritatea documentelor solicitate sunt eliberate pe loc sau transmise online. Vizele se descarca telefonic. Pentru relatia cu angajatorii sunt disponibile mai multe linii online, platforme de lucru unde se pot depune documentele. In acest context comentariile defaimatoare facute la adresa institutiei sunt nejustificate. Cetatenii si firmele din judetul Bistrita-Nasaud care au apelat la serviciile institutiei noastre oferite de agentia judeteana si filialele locale cunosc realitatea si valoarea activitatii pe care o desfasuram astfel incat efectul acestor afirmatii este nul.

  2. Coaforurile au fost deschise majoritatea timpului, poate sefa șefilor a avut un extra job acolo… ..ca măcar poate acolo e calificată în domeniu.

  3. Perfect, șomerii sunt majoritatea lor fără o pregătire profesionala temeinică, sa ii trimiți în online cred ca e hilar și scandalos în același timp. Faceți comparație cu Arhivele Naționale ca instituție și deschidere spre public. Au avut deschis maxim cât s-a putut, când la Cluj-Napoca era închis, aici la Bistrița am putut merge cu programarea de rigoare. Ba mai mult, vineri organizează o expoziție cu despre emigrare. Dar aici la Ajofm a fost durere mai tot timpul. Bătaie de joc!

  4. Gianina, frizerul și babuinul probabil ca au nemulțumiri, poate ca se greșește, ei poate sunt fără de greseala…. funcționarul public care a scris mai sus este de felicitat! A răspuns frumos deși tot ce s-a relatat este extrem de tendențios! De multe ori realitatea este alta!!!!! Dar sunt și persoane care într-adevăr au de suferit in relația cu instituțiile, si nu cred ca a fost cazul la șomaj, la fel cum au și unii oameni vremelnic in funcții publice și care in loc sa facă ceva bun, prefera sa facă ceva rău! Asteptam ca cei 2-3 sa reia comentariile!!!!!este o perioada grea, și hai sa facem sa ne fie și mai greu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...