16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

101… colți de mistreț, ridicați de la persoane ce vânau ilegal. Ce acuze li se aduc:

Polițiștii au făcut percheziții în mașini și case ale unor persoane bănuite de braconaj. S-au ridicat 101 colți de mistreț, arme deținute ilegal, cartușe etc. Organele competente au cerut luarea unor măsuri preventive în dreptul suspecților.

O acțiune a poliției, pe linia braconajului, a dus la descoperirea unor infractori și ridicarea a sute de obiecte.

În localitatea Strâmba, polițiștii au oprit un autoturism în trafic. Acesta era condus de un bărbat de 36 de ani, din Livezile. Bărbatul mai avea un pasager, un tânăr de 23 de ani din Feldru.

„Asupra tânărului de 23 ani, polițiștii au găsit o armă letală cu destinația vânătoare și un cartuș, pe care acesta le deținea ilegal, nefiind autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme de foc, armă despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la o acțiune de braconaj”, explică polițiștii.

Un alt autoturism a fost oprit în Ilva Mică. Șoferul, un bărbat de 59 de ani, din localitate, avea asupra sa o armă de vânătoare deținută ilegal.

În urma acestor două descoperiri, polițiștii au făcut și percheziții domiciliare în Feldru și Ilva Mică. Au fost indisponibilizate 6 arme letale, un dispozitiv de armă letală confecționat artizanal. Dintre acestea, cinci erau deținute fără autorizație. Totodată au fost ridicate 237 de cartușe deținute ilegal, 101 de trofee de mistreț (colți) și telefoane mobile.

„Bărbații de 59 ani, respectiv 23 ani, în complicitate cu alți trei cu vârstele cuprinse între 24 ani și 36 ani, sunt cercetați pentru faptul că în perioada 2017 – 30 noiembrie a.c., ar fi folosit aceste arme pentru comiterea mai multor infracțiuni de braconaj cinegetic”, anunță polițiștii.

Bărbații de 59 și 23 ani au fost reținuți pentru 24 ore, aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunerea luării unor măsuri preventive.

În această cauză a fost reținut și un bărbat de 24 ani, din Ilva Mică, față de care procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activități infracționale”, concluzionează reprezentanții IPJ BN.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...