14.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

11 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență, depistați pozitiv cu COVID! Cum s-au infectat:

11 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Se pare că totul a pornit de la un asistent de la Computer Tomograf și de la partenera acestuia, asistenta la Neurologie. Cum s-au infectat și ce măsuri s-au luat:

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, 11 asistenți medicali ai unității medicale au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Totul a început săptămâna trecută, când un asistent medical care lucrează la Computer Tomograf a prezentat simptome și a fost testat pentru Covid-19.

Acesta a fost depistat pozitiv, iar partenera sa și ea asistentă la Spital, la secția de Neurologie, a fost testată și ea. Din păcate și asistenta de la Neurologie a fost depistată pozitiv. Au fost testați și colegii acesteia, cu care a intrat în contact.

„Am mers mai departe cu ancheta epidemiologică și au fost testați colegii săi ieri, au fost depistați pozitiv 8 asistenți de la Neurologie și unul de la Anestezie-Terapie Intensivă. Astăzi, pe lângă ancheta epidemiologică am început și una administrativă, pentru că se pare că relaxarea nu este doar la populație, ci și în spital”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

Acesta a mai spus că s-au luat deja primele măsuri în acest sens, fiind suspendat din funcție medicul șef și a asistentului șef al secției de Neurologie.  Cei doi sunt suspendați temporar.

Se pare că cei 11 s-au infectat după ce au luat masa împreună, fără protecție și fără a păstra regulile de distanțare socială.

De asemenea s-a luat măsura de a se testa toți pacienții internați la etajul la care funcționează Neurologia (etajul 3), în total peste 50 de persoane. Vor fi testați și angajații care lucreză la etajul respectiv, la Secțiile Neurologie, Cardiologie, Transfuzii Sanguine și Oftalmologie.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...