15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

La DSP BN NU se mai fac teste COVID 19 de 10 zile!

Teste COVID 19, pe aparat RT PCR, se mai fac doar la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Situația persistă de 10 zile. La DSP BN nu se mai fac, și s-ar putea să mai dureze până se vor relua. CARE e motivul:

În Bistrița există două aparate RT PCR pentru teste COVID 19. Unul la Spitalul Județean de Urgență și unul la DSP BN.

De 10 zile însă, teste pentru COVID 19 se fac doar la spital.

La DSP BN, ultima zi de activitate de testare a fost 13 iunie. (..) au mai fost câteva teste făcute în 22 iunie” au explicat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Problema nu ar fi una tehnică.

Nu sunt probleme cu aparatul. Din câte știu eu, e vorba de lipsa kiturilor de testare manuală. Nu e o defecțiune. Am înțeles că e ceva cu licitația, dar s-ar fi încheiat și ar urma să sosească” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Același lucru l-a confirmat și dr Borgovan Felicia.

Doamna dr. Borgovan Felicia, care lucreaza la laboratorul de testare CoVid-19 din cadrul Direcției de sănătate Publică, transmite că nu este nicio problemă tehnică cu aparatul Real Time PCR. Nu mai sunt kituri pe stoc la DSP, deși s-a făcut un referat de achiziție de kituri încă de la începutul săptămânii. Motivul întârzierii livrării este schimbarea procedurii de achizitie, care se face acum prin negociere fără publicare prealabilă, nu se mai face prin licitație publică urgentă” au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Referatul de achiziție al testelor s-a făcut în 2 iunie, cu toate acestea, kiturile nu au sosit încă. Licitația s-a finalizat, dar încă mai e nevoie de timp până se finalizează protocolul birocratic.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.