22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

La DSP BN NU se mai fac teste COVID 19 de 10 zile!

Teste COVID 19, pe aparat RT PCR, se mai fac doar la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Situația persistă de 10 zile. La DSP BN nu se mai fac, și s-ar putea să mai dureze până se vor relua. CARE e motivul:

În Bistrița există două aparate RT PCR pentru teste COVID 19. Unul la Spitalul Județean de Urgență și unul la DSP BN.

De 10 zile însă, teste pentru COVID 19 se fac doar la spital.

La DSP BN, ultima zi de activitate de testare a fost 13 iunie. (..) au mai fost câteva teste făcute în 22 iunie” au explicat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Problema nu ar fi una tehnică.

Nu sunt probleme cu aparatul. Din câte știu eu, e vorba de lipsa kiturilor de testare manuală. Nu e o defecțiune. Am înțeles că e ceva cu licitația, dar s-ar fi încheiat și ar urma să sosească” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Același lucru l-a confirmat și dr Borgovan Felicia.

Doamna dr. Borgovan Felicia, care lucreaza la laboratorul de testare CoVid-19 din cadrul Direcției de sănătate Publică, transmite că nu este nicio problemă tehnică cu aparatul Real Time PCR. Nu mai sunt kituri pe stoc la DSP, deși s-a făcut un referat de achiziție de kituri încă de la începutul săptămânii. Motivul întârzierii livrării este schimbarea procedurii de achizitie, care se face acum prin negociere fără publicare prealabilă, nu se mai face prin licitație publică urgentă” au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Referatul de achiziție al testelor s-a făcut în 2 iunie, cu toate acestea, kiturile nu au sosit încă. Licitația s-a finalizat, dar încă mai e nevoie de timp până se finalizează protocolul birocratic.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...