21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

SANOVIL: Încă o metodă modernă și rapidă de identificare a infecției cu COVID 19

Începând cu 29 iulie 2020, în laboratoarele Sanovil, se folosește încă o metodă modernă și rapidă de identificare a infecției cu COVID 19 – determinarea antigenului SARS-Cov-2 (Covid-19), investigație de bază în stabilirea infecției cu virusul care este cauza pandemiei.

Recoltarea se face din exudatul faringian și nazal iar rezultatele vor fi primite în aceeași zi, în decurs de câteva ore, metoda utilizată fiind imunocromatografia.

Testele folosite de noi sunt teste produse în Belgia, care au un grad de sensibilitate de 76-85% și o valoare predictivă pozitivă de 78-100%”, a precizat dr Gavrilaș Mureșan, directorul Clinicii Sanovil.

Recoltarea se face din nas și gât, ca la un exudat nazofaringian obișnuit. Durează mai puțin de un minut și se poate face la Centrul de recoltări analize medicale Sanovil, de pe str. 1 Decembrie din Bistrița, între orele 8:00-16:00. Recoltarea se poate face și la Centrul de recoltări special amenajat la Clinica Sanovil în Viișoara, între orele 8:00 – 18:00.

Rezultatele vor fi primite în aceeași zi pe mail sau whatsapp. Cazurile pozitive vor fi anunțate telefonic pentru ca pacientul să își poată lua măsuri eficiente și rapide de autoizolare sau să se prezinte urgent la medic pentru o eventuală internare.

În acest fel Clinica Sanovil, prin laboratoarele sale, face o investigare rapidă și complexă a pacienților potențal infectați recent cu virusul SARS-Cov 2 prin determinarea din exudatul nazofaringian a antigenului specific, cât și a pacienților care au trecut asimptomatic prin infecție – prin determinarea anticorpilor Ig G și IgM din sânge.

Investigatiile se fac atât direct la cererea pacienților, cât și cu indicație de la medicul curant.

În concluzie, în laboratoarele Sanovil se efectuează trei categorii de teste pentru infecția Covid 19:

  • Test imunocromatografic pentru identificarea infecției recente prin determiarea antigenului viral din secreția nazofaringiana la pretul de 200 lei, rezultat primit in citeva ore.
  • Test imunocromatografic de determinare a anticorpilor IgG și IgM pentru Covid 19, metoda care confirmă existența infecției sau trecerea pacientului prin infecție cu apariția răspunsului imun. Testul se efectuează dintr-o picătură de sânge din deget. Rezultatul se eliberează în maxim 30 minute și costa 130 lei.
  • Test de determinare cantitativă a anticorpilor IgG și IgM folosind ca metodă chemiluminiscența. Se face din sângele venos. Rezultatul se eliberează după 24 de ore și costă 190 lei.

Toate testele efectuate la laboratoarele SANOVIL folosesc chituri și proceduri omologate în Uniunea Europeană.

Pentru programări se poate suna la următoarele numere de telefon:

  • Clinica Sanovil Viisoara – 0263.23.18.62
  • Centrul recoltări Str. 1 Decembrie Bistrița – 0263.20.99.31
  • Policlinica Nouă Sanovil, Str 1 Decembrie Bistrița – 0263.70.17.03.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...