2.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

ADI Deșeuri: Selectarea reciclabilelor între DA și NU

Campania de informare pe tema colectării separate a deșeurilor începe să dea primele roade. Unii dintre deținătorii de pubele galbene pentru depozitarea deșeurilor valorificabile au înțeles cum trebuie să depoziteze aceste deșeuri. Alții, însă, continuă să amestece reciclabilele cu gunoi menajer.

Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri au verificat conținutul pubelelor galbene și negre din cartierul Viișoara. S-a constatat că oamenii au înțeles importanța colectării selective.
Haideți că se poate! Unii cetățeni sunt responsabili și chiar fac ceea ce trebuie cu privire la colectarea separată a deșeurilor.
Alături de inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, am verificat conținutul pubelelor galbene și negre din localitatea componentă Viișoara și am fost plăcut surprins de modul în care unii cetățeni au înțeles importanța colectării selective.
Este adevărat că mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor cu privire la deșeuri și sperăm să înțelegem că fiecare PET, doză de aluminiu sau cutie de carton reciclat și valorificat înseamnă protejarea resurselor planetei, reducerea poluării mediului și menținerea tarifelor de salubritate în limite rezonabile.”, a transmis directorul ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculaie.
Corpul de Control al ADI Deșeuri a identificat în teren multe cazuri în care cetățenii nu acordă destulă importanță selectării deșeurilor și le amestecă în pubele.
Din păcate, mulți cetățeni nu utilizează în mod corespunzător pubela galbenă. Găsim în această pubelă deșeuri reziduale, deșeuri din construcții, deșeuri reciclabile amestecate sau deșeuri reciclabile murdare. Continuăm campania de informare a cetățenilor din județul nostru cu privire la modul în care trebuie făcută o separare corectă a deșeurilor în gospodărie prin aplicarea de autocolante pe pubelele galbene. Este responsabilitatea și efortul fiecăruia dintre noi să colectăm separat corect deșeurile și să le punem în recipienții potriviți. Haideți să le punem pe toate la locul lor!”, adaugă directorul Niculaie.
Între timp, inspectorii ADI Deșeuri continuă să îi informeze pe cetățeni cu privire la modul în care ar trebui să facă selecția gunoaielor. Tot în scop informativ, inspectorii etichetează pubelele galbene.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.