14.6 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

ADI Deșeuri: Selectarea reciclabilelor între DA și NU

Campania de informare pe tema colectării separate a deșeurilor începe să dea primele roade. Unii dintre deținătorii de pubele galbene pentru depozitarea deșeurilor valorificabile au înțeles cum trebuie să depoziteze aceste deșeuri. Alții, însă, continuă să amestece reciclabilele cu gunoi menajer.

Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri au verificat conținutul pubelelor galbene și negre din cartierul Viișoara. S-a constatat că oamenii au înțeles importanța colectării selective.
Haideți că se poate! Unii cetățeni sunt responsabili și chiar fac ceea ce trebuie cu privire la colectarea separată a deșeurilor.
Alături de inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, am verificat conținutul pubelelor galbene și negre din localitatea componentă Viișoara și am fost plăcut surprins de modul în care unii cetățeni au înțeles importanța colectării selective.
Este adevărat că mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor cu privire la deșeuri și sperăm să înțelegem că fiecare PET, doză de aluminiu sau cutie de carton reciclat și valorificat înseamnă protejarea resurselor planetei, reducerea poluării mediului și menținerea tarifelor de salubritate în limite rezonabile.”, a transmis directorul ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculaie.
Corpul de Control al ADI Deșeuri a identificat în teren multe cazuri în care cetățenii nu acordă destulă importanță selectării deșeurilor și le amestecă în pubele.
Din păcate, mulți cetățeni nu utilizează în mod corespunzător pubela galbenă. Găsim în această pubelă deșeuri reziduale, deșeuri din construcții, deșeuri reciclabile amestecate sau deșeuri reciclabile murdare. Continuăm campania de informare a cetățenilor din județul nostru cu privire la modul în care trebuie făcută o separare corectă a deșeurilor în gospodărie prin aplicarea de autocolante pe pubelele galbene. Este responsabilitatea și efortul fiecăruia dintre noi să colectăm separat corect deșeurile și să le punem în recipienții potriviți. Haideți să le punem pe toate la locul lor!”, adaugă directorul Niculaie.
Între timp, inspectorii ADI Deșeuri continuă să îi informeze pe cetățeni cu privire la modul în care ar trebui să facă selecția gunoaielor. Tot în scop informativ, inspectorii etichetează pubelele galbene.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: