3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

25-26 iunie: Cavalerii și domnițele se întorc la Bistrița odată cu Zilele Medievale!

Devenite tradiție la Bistrița, Zilele Medievale se întorc într-o ediție mai restrânsă decât anii anteriori. Dar cu același spirit care transformă Bistrița într-o adevărată cetate medievală.

Între 25 și 26 iunie, atracția principală a Bistriței devine Turnul Dogarilor și împrejurimile sale. Atmosfera medievală și sacră revine în peisaj, alături de cavalerii, domnițele și menestrelii.

Băuturi originale și artizanale, lupte de cavaleri și o incursiune în trecut. Asta promit Zilele Medievale, eveniment iubit și așteptat și anii trecuți.

„După doi ani de pauză, serbările medievale revin în Cetatea Bistriței, în perioada 25-26 iunie 2022. Într-o ediție mai restrânsă decât cea cu care organizatorii v-au obișnuit în anii de glorie ai festivalului, însă cu același farmec de burg medieval.

Zilele medievale 2022 se vor desfășura la Turnul Dogarilor, atmosfera specifică fiind recreată în jurul singurului turn de apărare păstrat din ansamblul fortificațiilor medievale, iar poienița din vecinătatea Turnului va deveni o adevărată tabără medievală cu cavaleri, domnițe și menestreli.

Momente de reconstituire istorică, muzică și dansuri medievale, animație stradală, ateliere de creație, gastronomie locală cu iz medieval, bere artizanală, ”vinurile împăratului” și alte surprize vor ”asedia” Turnul Dogarilor.

Paladinii De Terra Medies vor readuce în prezent, luptele cavalerești, completate de alte activități medievale interactive – tras cu arcul la țintă, prezentări de arme, etc. Animației din tabără i se vor alătura și meșteșugarii, care vor face demonstrații la fața locului, publicul având posibilitatea să participe la diverse ateliere.

Muzica va răsuna și ea din plin, prin vocea Cimpoierilor din Transilvania și Peregrinii-lor, cei din urmă în premieră în Cetatea Bistriței.

Domnițele grupului Nosa (Medieval Dance Group) vor invita publicul să participe la dansuri medievale, iar la lăsarea serii, animația cu foc al grupului SiriuS va încinge atmosfera, în cadrul unui spectacol de poveste bazat pe istoria turnului.

Păpușile uriașe medievale ale Bistriței, Andreas și Catharina, își vor face și ele prezența în timp ce publicul, atât cei mari cât și cei mici vor putea participa la diverse ateliere meșteșugărești, duel scenic, ateliere cu instrumente muzicale.

Pe parcursul celor două zile, cei prezenți se vor putea delecta cu preparate culinare după rețete medievale, realizate din ingrediente disponibile în acea perioadă, oferite Punct gastronomic local Elena din deal, de bere artizanală MUSAI – bere artizanala produsă la Bistrița și vinuri din arealul viticol Lechința.

Zilele Medievale la Turnul Dogarilor se desfășoară în paralel cu Festivalul de arte vechi, cele două evenimente creând astfel sinergie în rememorarea istoriei fascinante a cetății și promovarea patrimoniului cultural lăsat nouă zestre de înaintași“, au anunțat organizatorii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...