18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO. Managerul policlinicii MedTotal, dr Bogdan Oprea: În curând vom avea clinică pediatrică la Bistrița

Policlinica MedTOTAL – care susține proiectul de educație pentru sănătate la Bistrițeanul Live – a împlinit un an de activitate. „Încă învățăm. Încă avem un drum lung de parcurs până să ajungem să fim mulțumiți. Dar mergem spre bine”, a subliniat dr. Bogdan Oprea, managerul Policlinicii MedTotal.

În emisiunea Medicină pe limba ta dr. Bogdan Oprea, managerul Policlinicii MedTotal, a povestit cum a început totul.

Încă învățăm. Încă avem un drum lung de parcurs până asă ajungem să fim mulțumiți. Dar este bine. Activitatea merge, iar pacienții – în mare parte – tind să cred că sunt mulțumiți. E greu să mulțumești pe toată lumea. Dar încercăm să facem cât mai mult ca să ne apropiem de targetul ăsta. Am început cu 14 medici specialiști. Ir acum am ajuns la 25. Și urmează încă vreo patru sau cinci, în următoarele luni”, a precizat dr. Bogdan Oprea. 

Managerul policlinicii MedTotal a povestit că ideea a prins contur atunci când a venit cu soția sa, la Bistrița. Aici și-a reîntâlnit mai mulți colegi de facultate.

Eu mă ocup de partea administrativă a clinicii. Dar fiecare medic de aici face parte din întreg. Suntem toți prieteni între noi, suntem cunoștințe vechi de la Târgu-Mureș. Avem foști colegi din Mureș care vin și consultă aici.

Am vrut să facem ceva frumos, ceva util pentru comunitate. Avem câteva specialități care nu existau înainte la Bistrița”, a mai spus dr. Bogdan Oprea.

Pentru chirurgie vasculară dr. Eliza Rusu vine de la Târgu Mureș. Era o specialitate greu de găsit în Bistrița.

Investigațiile EMG – electroneurografie și electromiografie – acum un an de zile nu se făceau la Bistrița. A fost un noroc că dr. Anca Bogdan de la Spitalul Județean și-a dat competența și pe această investigație.

Între timp dr. Anca Bogdan și-a început activitatea pe această specialitate și la Spitalul Județean, în cadrul policlinii de pe strada Gării.

Astfel încât bistrițenii nu mai trebuie să meargă până la Cluj sau Târgu Mureș pentru această investigație destul de importantă, în multe patologii.

Un alt câștig pentru comunitate este și chirurgia pediatrică asigurată de doctorița Dora Dulău care își finalizează în curând specializarea și pe ortopedia pediatrică.

Este de asemenea greu de găsit în județ un specialist în ambele specialități. Este o problemă destul de mare în general cu patologia pediatrică. Până acum noi asiguram urgențele, în timpul gărzii, după care toate cazurile mai complicate decât o imobilizare, trebuiau direcționate către specialiștii din Cluj sau Mureș. Dr. Dora Dulău lucrează în continuare și la Mureș. Așa că, dacă situația o impune, poate supraveghea inclusiv acolo cazul”, a mai spus dr. Bogdan Oprea.

O altă specializare foarte căutată – cu o listă de așteptare foarte lungă – este Endocrinologia. „Doamna dr. Filip, cu care colaborăm noi, se străduiește să lucreze cât de mult poate. Patologia este foarte des întâlnită. Din păcate, timpii de așteptare sunt mari aici. Deocamdată soluții sunt mai greu de găsit, pentru că specialiștii sunt puțin.

Dar suntem într-o extindere continuă. La un an de la începuturile noastre, consider că vom putea crește și progresa cu pași mici”, a mai spus dr. Bogdan Oprea.

Între proiectele de viitor la Policlinica MedTotal se află și o clinică pediatrică. Aceasta va cuprinde toate specializările necesare în cazul afecțiunilor cu care se confruntă copiii. Clinica se va deschide la Bistrița cel târziu în toamnă.

Alte detalii despre proiectele MedTotal la Bistrița puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta. MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...