16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

25 noiembrie: Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Doris Rai: „Oferiți o floare și o îmbrățișare!”

Anual, în 25 noiembrie, se marchează Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Doris Rai își arată susținerea pentru femeile agresate.

Violența împotriva femeilor și fetelor este una dintre cele mai răspândite, persistente și devastatoare încălcări ale drepturilor omului și care rămâne în mare parte neraportată, din cauza tăcerii și rușinii.

Astăzi, 25 noiembrie, la nivel mondial este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor pentru a face cunoscut faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

„În primele 9 luni ale acestui an, ianuarie – septembrie 2020, polițiștii au intervenit la 440 de cazuri de violență domestică sesizate. În urma verificărilor efectuate, pentru protejarea victimelor au fost emise 119 ordine de protecție provizorii”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, pentru Bistrițeanul.ro.

Reprezentanții IPJ BN transmit că dintre cele 440 de cazuri de violență domestică sesizate, au existat situații în care nu s-a impus emiterea de ordin de protecție, întrucât în urmă verificărilor s-a constat că în multe situații era vorba despre abandon.

Doris Rai a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe bărbați să ofere reprezentatelor sexului frumos o floare sau o îmbrățișare în schimbul pumnilor și jignirilor.

„Nu am să vă spun să nu loviți, să nu jigniți, să nu umiliți femeile din jurul vostru. Sfaturile sunt de prisos. În schimb, vă îndemn să le oferiți o floare și o îmbrățișare!”, este mesajul scris de Doris Rai.

Statisticile arată că în România la fiecare 30 de secunde, o femeie din România este bătută.

„În timpul petrecut între două stații de metrou, 7 femei sunt bătute. În timpul în care alegem cel mai bun selfie de postat, cel puțin 20 de femei sunt bătute. În pauza de masă, peste 120 de femei sunt bătute. La fiecare 4 zile, o femeie din România moare în pumnii unui bărbat. Aproape 60% dintre români tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate”, mai arată Doris Rai.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...