17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO – Bogdan Ivan Gruia: Câteva soluții simple pentru IMM-urile afectate de pandemie

Riscăm să transformăm criza sanitară – într-o criză economică, și, mai grav, într-o criză umanitară. S-au pierdut 1.600.000 de locuri de muncă în această perioadă, în România… În Bistrița-Năsăud sunt sute de IMM-uri și companii care au intrat în faliment, care nu mai au cu ce să-și plătească angajații”, a avertizat Bogdan Ivan Gruia – candidat PSD BN la Camera Deputaților. 

Bogdan Ivan Gruia s-a referit la criza prin care trec IMM-urile, explicând că foarte multe și-au început afacerea cu credite, fonduri europene sau guvernamentale care îi obligă să mențină un anumit număr de angajați. Fără să încaseze, în schimb, niciun fel de venit.

Din păcate, chiar dacă avem un guvern de dreapta, nu am văzut până acum nici măcar o măsură reală, concretă, palpabilă care să vină în sprijinul IMM-urilor din România”, susține Bogdan Ivan Gruia.

Bogdan Ivan Gruia, candidatul PSD BN la Camera Deputaților, a precizat că ar fi foarte simplu ca – în perioada pandemiei – companiile să fie scutite de taxele pe care le plătesc pentru angajați.

Simplificarea procedurii de acordare a creditelor – fie ele și cu dobândă – ar fi o altă variantă de sprijin pentru IMM-uri, consideră Bogdan Ivan Gruia.

Am discutat cu reprezentanții unor firme mai mici sau mai mari. Se plâng că nu au lichidități. Dacă încearcă să obțină un credit, durează două sau trei luni. Până când primesc banii, sunt deja terminați, nu mai au nicio șansă…”, a punctat Bogdan Ivan Gruia.

Acesta a mai adăugat că – pentru a nu pune o prea mare presiune pe bugetul asigurărilor sociale de stat, statul ar putea cofinanța o parte din salariul angajatului. Nu în ultimul rând, ar trebui găsit un sprijin și pentru companiile care emit facturi, livrează un produs sau prestează un serviciu dar nu primesc contravaloarea în bani imediat. În schimb au de plătit la finalul lunii TVA-ul. „Logic ar fi ca ei să plătească TVA-ul atunci când încasează banii. Altfel, ei dau banii către stat mai departe, chiar dacă nu încasează și ajung să se gripeze. În ritmul ăsta, ne paște criza economică…”, a mai spus Bogdan Ivan Gruia.

Despre testarea în masă care s-ar putea organiza la Bistrița, dar și despre alte proiecte pe care le propune Bogdan Ivan Gruia puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/LZu3CbET2Cg” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 112000020)

Foto deschidere @ Zf.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...