13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

VIDEO – Profesoara de la CNLR: Regret tonul folosit și îmi pare rău pentru disconfortul creat profesorilor

Un video cu profesoara de Limba Română de la CNLR a făcut valuri ieri după-masă. În urma înregistrării apărute, conducerea Colegiului și a Inspectoratului Școlar au demarat verificările de rigoare. „Regret tonul folosit și îmi pare rău pentru disconfortul creat elevilor și profesorilor”, a explicat Daniela Fulga.

Profesoara de Limba și Literatura Română, Daniela Fulga, din cadrul CNLR, a apărut ieri într-un video care „își pierduse firea” din cauză că o elevă nu înțelegea intriga unei opere literare.

VIDEO – SCANDALOS: Cum explică o profesoară de la LIVIU elevilor relația dintre fata împăratului și fiul văduvei

În urma difuzării acestei înregistrări, conducerea ISJ BN și a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” s-au sesizat și au convocat o întâlnire de urgență.

Personal sunt consternat de ceea ce am putut să văd în cadrul unei ore de Limba și Literatura Română (..) Am avut discuții cu directorul CNLR și am solicitat încă în cursul serii trecute convocarea consiliului profesoral. (…) Am solicitat conducerii Colegiului convocarea unei comisii de cercetare a acestei situații, fapt care va începe chiar de azi. La rândul nostru, în ISJ, o să constituim o comisie de cercetare (…) Vom vedea rezultatele din urma acestor cercetări (…). Doamna profesoară susține că nu a folosit expresii obscene în cadrul orei”, a explicat Mihai Mureșan, șeful ISJ BN.

Există cinci măsuri disciplinare ce pot fi aplicate cadrelor didactice, în funcție de ceea ce se stabilește în urma cercetărilor.

Directoarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, profesoara Suzana Gălățan, a explicat că – de când este în funcție de conducere – a mai avut o singură sesizare cu privire la profesoara Daniela Fulga. Atunci a fost înlocuită cu un alt cadru didactic, la solicitarea elevilor unei clase de a V-a.

Aseară am văzut imaginile și imediat am convocat consiliul profesoral. La 20.30 ne-am întâlnit. Am discutat. Am ascultat-o și pe doamna profesor. Astăzi am constituit comisiile de cercetare disciplinară și comisia de etică. Voi propune o analiză a stării de sănătate a cadrului didactic. Voi cere o analiză medicală. (…) Dânsa susține că NU a folosit cuvinte obscene”, a declarat Susana Gălățan, directorul CNLR.

Totodată, astăzi se va purta și o discuție cu elevii claselor la care profesoara predă.

Daniela Fulga a explicat, la rându-i, că nu ar fi folosit cuvinte obscene. Dar îi pare rău că a ridicat tonul și că le-a creat disconfort elevilor și colegilor care au fost nevoiți să se întâlnească pentru a discuta pe marginea video-ului în care apare.

Negreala se întinde peste această școală de prestigiu! Îmi pare rău că am prilejuit aruncarea unei pete negre peste un liceu centenar. (…) Că am creat un disconfort pentru toți cei ce lucrează aici și au venit aseară. (…) NEG aceste cuvinte care se insinuează că le-aș fi folosit. (…) Este vocea mea. Tonul este prea ridicat pentru context. Pe mine mă deranjează în această filmare tonul cu care vorbesc. Recunosc că tonul e prea ridicat. (…) Dar acolo m-am bâlbâit, nu am folosit cuvântul care se insinuează”, a explicat Daniela Fulga.

În urma întâlnirii consiliului de administrație, s-a decis un consult medical pentru cadrul didactic și se va aplica legea, în ceea ce privește sancționarea profesoarei. Asta după ce se vor finaliza toate verificările comisiilor.

De asemenea, s-a luat legătura cu diriginta și șefa clasei respective. Direcțiunea CNLR a decis că cel mai bun mod de „comunicare” în aceste momente este prin intermediul unui formular anonim. Acolo, elevii clasei respective sunt rugați să-și spună punctul de vedere cu privire la profesoară și incidentul filmat.

[arve url=”https://youtu.be/LKR1aP3FWFQ” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...