8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

30 de judecători nu susțin protestele colegilor lor. Printre ei, și două bistrițence

La nivel național se organizează proteste pentru a cere abrogarea OUG 7/2019 care modifica Legile justitiei. De la oameni simpli, până la mafistrați, au ieșit în stradă. Totuși, 30 de judecători se sustrag de la astfel de manifestări și cer CSM să îi oprească pe colegii lor. Printre aceștia se află și două bistrițence.

De câteva săptămâni, românii ies în stradă, cerând abrogarea OUG 7/2019. Au protestat cei direct vizați de această ordonanță, dar și oameni simplii, în semn de solidaritate.

Totuși, 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale din întrega țară se sustrag de la manifestațiile colegilor lor. Mai mult, printr-o scrisoare adresată Curții Supreme a Magistraturii, cer oprirea protestelor și mai ales reducerea la tăcere a lui Cristi Vasilică Dănileț.

Printre semnatarii acestei scrisori se află și două bistrițence. E vorba de Liliana Elisabeta Preda – preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud
și Ildiko Simionescu -vice preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Textul scrisorii și numele celorlalți semnatari care se dezic de ”breasla protestatatarilor”, puteți citi AICI.

Preşedinţii şi vicepreşedinţii tribunalelor din România transmit că apelul va fi tradus şi transmis organismelor/instituţiilor Uniunii Europene, precum şi instituţiilor sistemelor judiciare din alte state membre.

 

FOTO Revista 22

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: