-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

30 de judecători nu susțin protestele colegilor lor. Printre ei, și două bistrițence

La nivel național se organizează proteste pentru a cere abrogarea OUG 7/2019 care modifica Legile justitiei. De la oameni simpli, până la mafistrați, au ieșit în stradă. Totuși, 30 de judecători se sustrag de la astfel de manifestări și cer CSM să îi oprească pe colegii lor. Printre aceștia se află și două bistrițence.

De câteva săptămâni, românii ies în stradă, cerând abrogarea OUG 7/2019. Au protestat cei direct vizați de această ordonanță, dar și oameni simplii, în semn de solidaritate.

Totuși, 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale din întrega țară se sustrag de la manifestațiile colegilor lor. Mai mult, printr-o scrisoare adresată Curții Supreme a Magistraturii, cer oprirea protestelor și mai ales reducerea la tăcere a lui Cristi Vasilică Dănileț.

Printre semnatarii acestei scrisori se află și două bistrițence. E vorba de Liliana Elisabeta Preda – preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud
și Ildiko Simionescu -vice preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Textul scrisorii și numele celorlalți semnatari care se dezic de ”breasla protestatatarilor”, puteți citi AICI.

Preşedinţii şi vicepreşedinţii tribunalelor din România transmit că apelul va fi tradus şi transmis organismelor/instituţiilor Uniunii Europene, precum şi instituţiilor sistemelor judiciare din alte state membre.

 

FOTO Revista 22

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: