14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

50 de elevi de la postlicealele din județ au renunțat la studii. Aproape jumătate s-au angajat sau au plecat la muncă în străinătate

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 50 de elevi de la școlile postlicealele din județ au renunțat la studii. Aproape jumătate dintre ei au dat școala pe un loc de muncă sau pe străinătate.

50 de elevi de la școlile postliceale au renunțat la studii, informează Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Dintre aceștia, 21 au renunțat la studii pentru că s-au angajat sau au plecat la muncă în străinătate.

De asemenea, 4 elevi de la casele de tip familial din Beclean au abandonat școala. Printre ei se numără și o elevă care este însărcinată. 8 elevi din județ s-au retras de la școală după ce și-au urmat părinții în străinătate.

Șapte romi sunt și ei în aceeași situație, însoțindu-și părinții periodic în străinătate. La întoarcerea în țară, aceștia nu se întorc și la școală. Și 7 persoane din penitenciar, incluși în programul  A Doua Șansă au renunțat la cursuri, după ce au fost transferați într-un penitenciar din alt județ.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Poi, ptr ce sa faca cineva studii superioare, cata vreme toti cei care sunt fara, gasesc locuri de munca, muncesc si sunt platiti la fel ca si cei cu studii ?! Mi se pare o prostie in ziua de astazi sa cheltui o groaza de bani sa ajungi ” licentiat „… ” masterand „… sau „doctorand „… cu salar minim pe economie, la fel ca oricare ” ciocanar „… sau muncitor necalificat ! Au dreptate tinerii , ptr ca in strainatate cel putin munca are alta valoare , pe cand la noi ” cine-i harnic si munceste are tot ce vrea… si cine-i prost si putoreste … are tot asa ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?