3.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

7 copii prinși că cerșeau au fost luați din familii de către Direcția pentru Protecția Copilului

Viceprimarul Călin Stan a făcut cunoscut faptul că 7 minori care au fost prinși că cerșeau au fost preluați din familii. Aceștia au ajuns la Direcția pentru Protecția Copilului. Cel mai probabil vor fi trimiși în centre de profil sau la asistenți maternali.

În ultimele două luni, 7 minori prinși că cerșeau puși de părinți au fost luați din familie. Informația a fost făcută publică, astăzi, în ședința de Consiliu Local, de către viceprimarul Călin Stan.

Aceștia au fost preluați de DGASPC și vor ajunge, cel mai probabil, în centre de profil sau la asistenți maternali. Se pare că aceștia locuiau la blocurile sociale din Viișoara și Subcetate.

Primarul Ioan Turc a mai precizat că au fost avertizați cei care obișnuiesc să-și trimită copiii la cerșit. Acestora li s-a adus la cunoștință faptul că riscă inclusiv decăderea din drepturile părintești pentru exploatare.

În ceea ce privește fenomenul de cerșetorie, Ioan Turc spune că a observat o diminuare a numărului de cerșetori, cel puțin în zona centrală.

„Observ o diminuare a numărului de cerșetori, cel puțin pe zona centrală. Faptul că Poliția Locală patrulează de dimineața și până seara în zona centrală și în zonele aglomerate din oraș, faptul că duminca și în zile de sărbătoare avem sprijinul Jandarmeriei ne-a ajutat la diminuarea fenomenului. Un lucru este cert. Nu o să scăpăm în totalitate de cerșetori probabil niciodată. Fenomenul acesta va exista cât va exista și lumea. Avem în vedere și intervenții pe zona socială. Încercăm să identificăm și soluții pentru oamenii care cerșesc”, a mai spus Ioan Turc, în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...