10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit

Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. Workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!

Ediția cu numărul cinci a Școlii de Mers pe Munte tocmai a luat sfârșit. Aceasta s-a desfășurat în perioada 31 iulie – 18 august, iar participanții au avut de contribuit doar cu 100 de lei!

Timp de 2 zile s-au desfășurat diferite workshop-uri în campusul Tășuleasa Social, în cadrul cărora s-a vorbit despre: orientare turistică, campare, pregătirea echipamentului, decizii în situații neprevăzute, noțiuni de prim-ajutor, despre etică pe munte și multe altele. În următoarele 2 zile și 2 nopți, împreună cu instructorii grupei, s-au aplicat cele învățate într-o drumeție cu campare și dormit la cort, în Munții Călimani.

Au ajuns la 48 de grupe cu care au fost pe munte, ceea ce înseamnă 1200 de persoane pregătite să meargă în drumeții responsabil.

„Muntele i-a învățat pe participanții de anul acesta ce înseamnă modestia, cum poți să fii responsabil în acțiunile tale și umil față de natură, sau cum să te bucuri de lucrurile mărunte care leagă prietenii: un ceai cald împărțit cu colegul de cort, o poveste în jurul focului, un cântec la chitară, o încurajare când traseul este dificil. Suntem convinși că mulți dintre ei se vor întoarce pe trasee de munte, că informațiile acumulate se vor dovedi de mare folos și vor contribui la construirea unor experiențe de neuitat.”, spun organizatorii.

Cei de la Tășuleasa se ocupă de acest eveniment de cinci ani încoace, iar acum se gândesc deja la ediția de anul următor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...