26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu”

Cum funcţionează Poliţia Locală în Bistriţa, ce pregătire şi ce atribuţii au poliţiştii locali – a vrut să afle deputatul Cristina Iurişniţi. Aşa că a adresat Primăriei municipiului Bistrița o solicitare, în baza Legii 544/2001privind accesul la informațiile de interes public.

Răspunsul primit, este pe cât de interesant – pe atât de hazliu în unele privințe… Parcă desprins pe alocuri de realitatea cotidiană și nemulțumirile unei părți a cetățenilor”, a comentat deputatul.

Cine vrea să muncească la Poliţia Locală – a răspuns primarul Ovidiu Creţu, trebuie să ştie că pentru angajare – aici se solicită studii superioare sau studii medii pentru posturile de polițiști locali. Cei care se mulţumesc cu posturile de pază trebuie doar să demonstreze că au studii generale.

64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un  singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat, însă el lucrează ca paznic, deci nu are nevoie de o asemenea diplomă – se mai precizează în răspunsul primarului Ovidiu Creţu.

Nici vorbă de nepotisme în Poliţia Locală Bistriţa…!

Contrar zvonurilor vehiculate în ultimul timp, „între angajații Poliției Locale a municipiului Bistrița nu există persoane care să provină din rândul fostelor cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv ale Ministerului Apărării Naționale”.

Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, „dintre persoanele angajate în cadrul Poliției Locale în ultimii doi ani, niciuna nu avea vreun membru al familiei angajat în cadrul Primăriei municipiului Bistrița”.

Comunicarea / relaționarea cu cetățenii…?

Primarul Ovidiu Creţu subliniază şi faptul că în ultimii doi ani de zile, 11 angajați ai Poliției locale Bistrița au urmat cursuri de perfecționare:

  • Atribuții de control și inspecție pentru Poliția Locală – 4 angajați,
  • Organizarea și funcționarea Poliției Locale – 3 angajați
  • Control financiar preventiv – 1 angajat
  • Achiziții publice și SEAP – 1 angajat
  • Cunoașterea și implementarea GDPR – 1 angajat
  • Curs formare profesională inițială – 1 angajat.
  • Formare profesională și simulare în domeniul armelor și munițiilor – 60 de angajați

„Nici o activitate privind comunicarea și relaționarea cu cetățenii…!”, comentează Cristina Iurişniţi.

Calificative şi sancţiuni…

În ce privește evaluarea periodică a angajaților Poliției Locale Bistrița, aflăm că în ultimii doi ani de zile 4 polițiști locali au fost sancționați disciplinar. 67 au obținut calificativul FB, iar 10 au obţinut B în anul 2017. În 2018 – 65 angajați au obţinut FB, iar 12 B.

Are Primăria Municipiului Bistrița în derulare contractate de prestări servicii pentru pază și transport valori? Care este valoarea anuală a acestor contracte?

Primarul Ovidiu Creţu a comunicat că în anul curent Primăria are în derulare contracte de prestări servicii de pază și transport valori în sumă de 1.034.032 lei (cu TVA inclus).

Şi asta pentru că Poliția Locală Bistrița nu poate asigura paza obiectivelor de interes pentru oraş. În acest caz ar fi necesară disponibilizarea a circa 35 de polițiști locali și angajarea altor 35 de paznici. Ceea ce ar duce, inevitabil, la „costuri mai mari cu circa 20%”.

Mai jos aveţi răspunsul integral al primarului Ovidiu Creţu:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: