22.5 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație

În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.

Minstrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a anunțat ieri că s-au aprobat în ședința de Guvern indicatorii pentru reabilitarea CNLR. Reabilitarea colegiului va costa 54 de milioane de lei, adică în jur de 11,5 milioane de euro.

Pe lângă reabilitarea clădirii, proiectul presupune și amenajarea parcului dendrologic din curte, dar și dotări IT noi pentru toate spațiile. Laboratoarele de informatică vor fi relocate și dotate integral, iar sala de festivități la fel.

„De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia”, a mai precizat pe pagina sa de Facebook, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu.

Lucrările la fundația clădirii care adăpostește Colegiul Național „Liviu Rebreanu” au început în 1908, urmând ca doi ani mai târziu să se înceapă mobilarea unității școlare. În toamna anului 1911 a fost dată în folosință această clădire.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...