20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație

În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.

Minstrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a anunțat ieri că s-au aprobat în ședința de Guvern indicatorii pentru reabilitarea CNLR. Reabilitarea colegiului va costa 54 de milioane de lei, adică în jur de 11,5 milioane de euro.

Pe lângă reabilitarea clădirii, proiectul presupune și amenajarea parcului dendrologic din curte, dar și dotări IT noi pentru toate spațiile. Laboratoarele de informatică vor fi relocate și dotate integral, iar sala de festivități la fel.

„De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia”, a mai precizat pe pagina sa de Facebook, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu.

Lucrările la fundația clădirii care adăpostește Colegiul Național „Liviu Rebreanu” au început în 1908, urmând ca doi ani mai târziu să se înceapă mobilarea unității școlare. În toamna anului 1911 a fost dată în folosință această clădire.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!